Modalități sigure de a crește imunitatea copiilor tăi

  • Sâmbătă, 12 Februarie 2022
  • Familie

Fiecare părinte își dorește să-și vadă copiii crescând sănătos. Cu toate acestea, în vremuri ca astăzi, când toată lumea este înconjurată de o serie de germeni și viruși, menținerea sănătății copilului poate fi o adevărată provocare.

Dar dacă fântâna nu poate veni la tine, cu siguranță poți merge la fântână pentru a-ți potoli setea, nu?

Nu fi confuz! Ne referim la faptul că, dacă nu vă puteți împiedica copiii să se expună la germeni, vă puteți asigura cel puțin că nu se infectează. Și cum poți face asta? Prin întărirea sistemului imunitar, desigur!

Acum, dacă ți se pare un plan, iată câteva sfaturi și trucuri naturale pentru a ajuta la creșterea imunității copilului tău.

Creșteți aportul de fitonutrienți

Fructele și legumele colorate precum morcovii, fasolea verde, portocalele, căpșunile etc., conțin carotenoizi care stimulează fitonutrienții. Fitonutrienții sunt produși de plante și ajută la creșterea celulelor albe din sânge și a interferonilor la om.

Potrivit unui studiu, o dietă bogată în fitonutrienți poate proteja corpul uman de bolile cardiovasculare și cancer. Încercați să includeți până la cinci porții de legume și fructe în dieta zilnică a copilului dumneavoastră. 

Limitați utilizarea alimentelor procesate

Alimentele procesate, cum ar fi chipsurile, bomboanele și sifonul, pun în pericol sistemul imunitar al copilului dumneavoastră. Aceste alimente conțin cantități mari de zahăr, sodiu, grăsimi și alți aditivi, care au valoare nutritivă zero. Când încetați să mai serviți aceste alimente sau gustări copiilor dvs., îi conduceți către o dietă sănătoasă.

Introduceți obiceiuri sănătoase de somn

Când dormim, sistemul nostru imunitar eliberează citokine care măresc numărul de anticorpi din corpul nostru. Cercetările spun că privarea de somn te poate face vulnerabil la boli. Prin urmare, atât copiii, cât și adulții ar trebui să urmeze o rutină adecvată de somn.

Protejați-vă copiii de inhalarea fumului

Chiar dacă ești un fumător obișnuit, asigură-te că copiii tăi nu inhalează fumul și nu cad pradă unor afecțiuni medicale mortale. Fă-o în privat. Fumatul pasiv face copiii expuși la infecții ale urechii sau respiratorii, astm, bronșită și multe alte boli. Poate chiar împiedica inteligența și dezvoltarea neurologică a copilului. 

Practicați exerciții zilnice

În loc să vă împingeți copiii să iasă și să se joace, ar trebui să faceți exerciții cu ei. Inculcarea obiceiurilor precum exercițiile fizice îi va face pe copiii tăi să se potrivească și va crește celulele ucigașe naturale (NKC) din corpurile lor. Puteți chiar să planificați activități de familie precum ciclism, schi, înot, drumeții etc.

Mame care alăptează, alăptează-ți copilul

Laptele matern oferă beneficii enorme unui copil. Colostrul (laptele mamei gros-gălbui) este bogat în proteine ​​și oferă bebelușului nutrienți și minerale esențiale, care îi întăresc imunitatea.

Laptele matern protejează copilul de diferite infecții, alergii, pneumonie și sindromul morții subite a sugarului (SIDS). Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, o mamă ar trebui să alăpteze copilul în primele șase luni. În cazul în care nu o poate hrăni timp de șase luni, ar trebui să o servească cel puțin două-trei luni.

Încheind-o

Mulți oameni îi îndeamnă pe pediatri să prescrie antibiotice copiilor, astfel încât sistemul lor imunitar să rămână pe loc.

Cu toate acestea, ei uită că antibioticele ucid și bacteriile bune. Prin urmare, ar trebui să rămânem la modalități naturale de a întări sistemul imunitar al copilului și de a asigura beneficii pe termen lung pentru sănătatea copiilor lor.