Modalitati de a face bani pe Internet

De la aparitia Internetului a face bani nu mai este ceva rezervat doar pentru cei care reusesc sa publice si sa vanda o carte sau o lucrare ca editorii de ziar sau revista, dar ceva ce oricine cu un computer si o conexiune la Internet poate face .

Și pe Internet exista diferite modalitati de a castiga bani:

Scrieti un blogUn blog este un site web in care textele sunt publicate in mod regulat, care de obicei nu sunt atat de extinse si se ocupa de acelasi subiect (numite posturi) si unde cititorului i se ofera posibilitatea de a posta comentarii la sfarsitul acestora.

Pentru a crea un blog, sunt folosite, de obicei, platforme care pot fi gasite pe Internet, cum ar fi WordPress si Blogger, care ne permit acest lucru, gratuit, de a crea si gestiona unul fara a fi nevoie de mai multe cunostinte in web design cu usurinta.

  • Spatiul publicitar de inchiriere: este de a oferi tertilor (de exemplu, portalurilor sau companiilor) posibilitatea de a-si plasa reclamele (de obicei bannere) undeva in blog, in schimbul unei plati periodice.
  • Utilizarea de adware implica punerea de anunturi de publicitate pe blog, care sunt furnizate de adware (fiind programul AdSense cel mai cunoscut), care a platit de fiecare data cand un utilizator face clic pe oricare dintre anunturi.
  • Promovarea de programe de afiliere: este de a promova pe blog produse care sunt furnizate de programe de afiliere (fiind cel mai cunoscut program ClickBank), care primesc un comision de fiecare data cand un utilizator acceseaza site-ul in cazul in care vinde unele dintre produse si cumparatorul le ahizitioneaza.
  • Vinde produse proprii sau ale tertilor (cum ar fi carti electronice, ghiduri, tutoriale, cursuri video etc.), legate de subiectul acestora, indiferent daca pentru ei insisi sau pentru altii in schimbul unui comision. .