Moda in anii '80

Moda in anii '80 Moda in anii '80

In ciuda faptului ca in anii 70 a fost deja inceputul unei revolutii in lumea modei, nu are nimic de-a face cu moda anilor 80 unde se folosesc cercei viu colorati, accesorii care nu trec neobservate si imbracaminte de tot felul, cu croieli si coafuri care nu au trecut neobservate.

Moda anilor optzeci din Marea Britanie, America, Europa si Australia a pus un mare accent pe imbracamintea si accesoriile de moda scumpe. Hainele aveau tendinta de a fi foarte stralucitoare si de aspect viu. Femeile si-au exprimat imaginea bogatiei si a succesului prin bijuterii stralucitoare, cum ar fi cercei de aur mari, coliere de perle si imbracaminte acoperite cu paiete si diamante.

Moda Punk 

Moda Punk a inceput ca o reactie impotriva miscarii hippie din ultimele decenii si a valorilor materialiste din deceniul actual. Prima jumatate a deceniului a fost relativ redusa in comparatie cu a doua jumatate, moment in care a devenit populara schema de culori iconica din anii 1980.

Umeri supradimensionati

Una dintre cele mai proeminente si clasice caracteristici ale modei din anii '80 au fost umerii supradimensionati. 

Fuste mini

Fustele mini au predominat la acea vreme in toate tipurile de tesaturi, de la fustele curgatoare cu zbor pana la cele mai stranse. Important, alegeti intotdeauna culori foarte vibrante si vii, idealul este sa atraga atentia, putand alege chiar si culori luminoase sau neon. In ceea ce priveste tesatura, puteti gasi fuste din tul, tesatura sau chiar din piele.

 Ciorapi si jambiere

Fie cu imprimeuri, desene sau culori care capteaza atentia oricui, cum ar fi ciorapi cu model sau cu dungi.

Pantaloni skinny

Unul dintre clasici sunt pantalonii skinny, care, desi au fost si ei la moda anul acesta, este de fapt o moda adusa din anii '80, erau pantaloni foarte stramti care puneau in evidenta silueta mult, desi in orice caz erau purtati cu talie.

Camasi si bluze imprimate

Camasile si bluzele imprimate, cu culori vii, si mai ales camasile din denim, erau atat o moda pentru fete, cat si pentru baieti si erau purtate larg cu manecile suflecate.

Pantofi

Pantofii cu platforme erau, de asemenea, o incaltaminte tipica a vremii, alaturi de pantofi sport si converse. Desi obisnuiau sa faca parte din imbracamintea unor triburi urbane, cum ar fi punkerii. Se purtau pantofi viu colorati,

Colanti

Colantii au fost o alta piesa vestimentara foarte populara in anii '80. Erau disponibili in diferite culori si modele. Si cei din tesaturi elastice, erau foarte populari.