Miturile micului dejun, spulberate! Ce nu stiai despre masa de dimineata!

Miturile micului dejun, spulberate! Ce nu stiai despre masa de dimineata! Miturile micului dejun, spulberate! Ce nu stiai despre masa de dimineata!

De-a lungul timpului, nutritionistii din toata lumea au sustinut ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, fiind esentiala pentru mentinerea sanatatii, insa acum, un nou studiu vine sa spulbere aceste afirmatii. portocalamecanica.ro iti prezinta cele mai des intalnite mituri despre micul dejun si relatia lui cu pierderea kilogramelor in plus.

Te incarca cu energie si vitalitate, te ajuta sa slabesti sau iti imbunatateste memoria sunt cateva dintre remarcile facute de numerosi nutritionisti dar nu numai, atunci cand incercau sa te convinga de importanta micului dejun.

Daca mananci dimineata, vei consuma mai putina hrana in timpul zilei!

Nu neaparat. Studiile realizate de cercetatorii de la Universitatea din Cornell au aratat ca atat persoanele care mananca dimineata, cat si celelalte, consuma, in medie, aproximativ 335 de calorii de carbohidrati si 360 de calorii de fibre.

De asemenea, acestia au dezvaluit ca, de cele mai multe ori, persoanele care nu iau micul dejun au o pofta mai mare de foame, insa acest lucru nu inseamna ca vor consuma mai multe calorii fata de cei care mananca dimineata.

Daca vei lua micul dejun, vei slabi!

Fals! Un studiu realizat pe parcursul a 12 saptamani de catre cercetatorii din Vanderbilt, a monitorizat greutatea a 52 de femei. In aceasta perioada, ele au fost supuse unui meniu strict, dar care a avut acelasi numar de calorii. Totusi, concluziile acestei cercetari au fost insa uimitoare. Femeile care au renuntat la micul dejun au pierdut mai multe kilograme fata de cele care au mancat dimineata.

Micul dejun accelereaza metabolismul!

Fals! In urma efectuarii unei cercetari amanuntite, specialistii in nutritie au stabilit ca masa de dimineata nu accelereaza functionarea metabolismului. De asemenea, acestia au ajuns la concluzia ca indiferent daca o persoana ia micul dejun sau nu, procesul de ardere a caloriilor nu este influentat.

Micul dejun te face mai inteligent!

Acest mit a fost demontat dupa ce mai multe studii realizate pe copii au aratat ca de cele mai multe ori elevii care mancau dimineata erau mai linistiti si mai atenti la ore fata de ceilalti. In concluzie, micul dejun influenteaza inteligenta intr-o foarte mica masura. Cert este ca prichindeii care nu iau masa sunt distrasi de la cursuri si nu se pot concentra.

Daca sari peste micul dejun poti sa mananci mai mult la pranz!

Fals! Hrana nu se ”raporteaza”. Pentru ca organismul sa aiba timp sa consume caloriile este nevoie de timp, astfel ca daca tu nu mananci dimineata, dar iei un pranz bogat il vei suprasolicita. Prin urmare, acesta va ”topi” doar o parte din calorii, iar restul se vor depune.