Mituri și adevăruri despre FIXATIVE

Mituri și adevăruri despre FIXATIVE Mituri și adevăruri despre FIXATIVE

Încă din cele mai vechi timpuri, poate chiar de la apariția lor în istorie, fixativele au fost un subiect controversat în lumea frumuseții. Multe persoane le folosesc zilnic, dar există și numeroase mituri care circulă despre ele, care pur și simplu nu pot fi trecute cu vederea. În acest articol, vom examina împreună câteva dintre aceste mituri și vom descoperi adevărul din spatele lor. Să trecem la treabă!

Mitul 1: Fixativele deteriorează părul, indiferent de situație

Nu există dovezi concludente, științifice, care să susțină că fixativele moderne deteriorează părul. Formulele actuale sunt concepute pentru a fi blânde cu părul, scalpul și pielea, și includ adesea ingrediente nutritive, cum ar fi vitamine și uleiuri, pentru ca oferi și un plus de hidratare părului. Totuși, este important să folosești produsele de acest fel cu moderație și să alegi fixative adecvate tipului tău de păr.

Mitul 2: Fixativele Cauzează Mătreață

Fixativele NU cauzează direct apariția mătreții. Mătreața este de obicei rezultatul unui scalp uscat sau a unei afecțiuni dermatologice, cum ar fi dermatita seboreică. Utilizarea excesivă a fixativelor poate duce la acumularea de reziduuri pe scalp, care ar putea agrava mătreața existentă, dar nu este cauza principală. De asemenea, nu putem garanta același lucru și pentru acele fixative de o calitate îndoielnică. Cu cât alegi un fixativ mai bun, mai calitativ, ce are multe recenzii bune, cu atât știi ca mergi aproape la sigur.

Mitul 3: Toate fixativele sunt la fel

La fel ca și în cazul mitului “toți bărbații sunt la fel” și acesta legat de fixative este la fel de fals. Există o uriașă varietate de fixative pe piață, fiecare fiind conceput pentru nevoi diferite. De la fixative cu un grad ridicat, mediu sau flexibil, până la cele special create pentru păr fin, gros sau creț, opțiunile sunt diverse. Alegerea fixativului potrivit este esențială pentru obținerea rezultatelor dorite, iar această alegere o poți face așa cum trebuie doar dacă încerci câteva fixative, pentru a le putea compara și a-l descoperi pe cel bun pentru tine.

Mitul 4: Fixativele îmbătrânesc părul și blochează porii

Din punct de vedere științific, și din oricare altă perspectivă, NU există dovezi cum că fixativele accelerează îmbătrânirea părului. În schimb, multe formule moderne conțin antioxidanți și ingrediente protectoare care pot ajuta la protejarea părului împotriva factorilor de mediu, cum ar fi poluarea și radiațiile UV. Iar în ceea ce privește blocarea porilor părului atunci când folosim fixative, trebuie să știi și că fixativele sunt proiectate să fie aplicate pe păr, nu pe scalp. Atunci când sunt utilizate corect, șansele de a bloca porii sunt minime. Este important să eviți aplicarea directă pe scalp și să cureți bine părul pentru a preveni acumularea de produs.

Mitul 5: Nu poți Folosi fixative pe părul umed

Deși majoritatea fixativelor sunt create pentru a fi folosite pe păr uscat, există formule speciale care pot fi aplicate pe păr umed. Aceste formule speciale pot ajuta la modelarea părului în timp ce se usucă, oferind un aspect natural și o ținută durabilă.

Cuvânt de final - fixative

În final putem trage concluzia că, unele fixative sunt un instrument valoros în arsenalul de îngrijire a părului, dar ca orice produs cosmetic, este esențial să le folosiți în mod corect și să alegeți formula potrivită pentru nevoile tale. Încearcă cât mai multe tipuri de fixative și descoperă-le pe cele potrivite pentru tine, mai multe detalii pe: https://barber-store.ro/fixative