Mituri despre consumul de alcool demontate de specialisti

Actul consumului de alcool este inconjurat de mituri. Stim mai multe despre efectele alcoolului astazi decat in trecut. Cu toate acestea, miturile despre problemele legate de consumul de alcool inca exista. Aflati ce este mit si ce nu despre consumul de alcool pentru a putea lua decizii sanatoase.

Mit 1: Alcoolul imbunatateste performanta sexuala.

Adevar: Desi va puteti gandi ca bautura va face mai buni la pat, de fapt, alcoolul va reduce performantele.

Mit 2: Pot sa beau si sa fiu in continuare in control.

Adevar: consumul de alcool va impiedica judecata, ceea ce sporeste probabilitatea ca veti face ceva ce veti regreta mai tarziu, cum ar fi sexul neprotejat, implicarea in viol sau violarea proprietatii.

Mit 3: Bautura nu este atat de periculoasa.

Adevar: Unul din trei adolescenti cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani sunt internati in camerele de urgenta pentru intoxicatii. Și alcoolul este, de asemenea, asociat cu omucideri, sinucideri si innec.

Mit 4: Pot sa imi revin repede daca trebuie.

Adevar: dureaza aproximativ 3 ore pentru a elimina continutul de alcool a doua bauturi, in functie de greutatea dumneavoastra. Nimic nu poate accelera acest proces – nici macar cafeaua sau dusurile reci.

Mit 5: Trebuie sa beau pentru a ma integra

Adevar: prietenii dvs. nu beau atat de mult pe cat credeti. Un sondaj recent al mai mult de 44.000 de studenti de facultate arata ca majoritatea studentilor beau putin alcool sau deloc pe saptamana.

Mit 6: Nu are rost sa aman consumul de alcool pana la varsta de 18 de ani.

Adevar: Cercetarile arata ca, cu cat amanati mai mult consumul de alcool, cu atat mai putin probabil veti avea probleme cu alcoolul.

Mit 7: Pot reusi sa conduc destul de bine dupa cateva bauturi.

Adevar: Aproximativ o jumatate din toate accidentele de trafic fatal in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani implica alcoolul. Insuficienta dvs. este legata de concentratia de alcool din sange. In functie de greutatea dvs., puteti avea o concentratie de 0,02% dupa o singura bautura, ceea ce va poate incetini timpul de reactie si face dificila concentrarea pe doua lucruri simultan. O concentratie de 0,03% va poate afecta semnificativ directia. La 0,04% viziunea dvs. incepe sa se concentreze pe centrul drumului si nu puteti raspunde la semnele stradale, la semnalele de trafic si la pietoni. Cu 0,05%, conducerea dvs. va fi considerabil neregulata, in special pentru politie.