Mituri comune de protectie solare pe care nu trebuie sa le mai credeti

În ciuda faptului că mulți oameni din întreaga lume sunt încă atât de reticenți să folosească protecția solară, știm cu toții cât de important și eficient este. Cu toate acestea, există încă atât de multe idei greșite pe care oamenii le cred cu privire la utilizarea protecției solare. Nu numai că este o modalitate strălucitoare de a vă proteja pielea de soare, dar vă poate salva pielea de a fi deteriorat sau chiar și mai rău de cancer. Protecția solară ar trebui, fără îndoială, să fie utilizată în mod regulat și ar trebui să fie separată de rutina de îngrijire a pielii. Aruncați o privire la aceste mituri despre protecția solară de care ar trebui cu siguranță să uitați!

 

Mitul 1

Așadar, primul mit pe care am vrea să-l dezmembrăm este că mulți oameni cred că, dacă protecția lor solară este rezistentă la apă, nu trebuie să o aplice din nou după înot sau transpirație. Suntem aici pentru a vă spune că acest lucru este de fapt foarte fals. O mulțime de protecție solară disponibilă în zilele noastre pretinde că este rezistentă la apă, chiar dacă acest lucru este oarecum adevărat sau ar trebui să aplice din nou protecție solară la fiecare două ore. Mai ales că a fi în apă sau transpirați se poate spăla cu ușurință!

Mitul 2

Următorul mit este cel pe care îl cred atât de mulți oameni cu pigmenți mai întunecați în piele. Ce este mai exact mitul? Adesea puteți auzi: „Mă bronz foarte ușor, așa că nu trebuie să port protecție solară”, sau am pielea închisă la culoare, așa că nu este necesară protecția solară ”. Ambele propoziții nu sunt deloc adevărate. Dacă ești cineva care iubește să stea la soare ore în șir doar pentru a obține strălucirea perfectă de vară, dermatologii sugerează că trebuie să fii cu adevărat atent. Un bronz îți spune destul de mult că pielea ta se deteriorează - oricât de bine crezi că arată. În plus, indiferent de cât de întunecată este pielea ta, este încă susceptibilă la deteriorarea soarelui. Dacă ești o persoană care crede acest mit, poate gândește-te la lucruri înainte de a ieși în soare.

Mitul 3

Multe femei cred că, dacă fondul de ten sau machiajul conține SPF, nu trebuie să poarte protecție solară. Doamnelor, suntem aici pentru a vă spune că gândirea este complet falsă! Șansele sunt chiar dacă purtați machiaj cu SPF, în primul rând nu are o cantitate semnificativă și, în al doilea rând, probabil nu purtați suficient machiaj pentru a vă proteja cu adevărat pielea de soare. Și, așa cum am menționat mai devreme, SPF se epuizează după ceva timp. Adică, va trebui să aplicați din nou protecție solară pe tot parcursul zilei.

Mitul 4

Acest ultim mit pe care vrem să-l dezmembrăm poate fi oarecum de înțeles, cu toate acestea, nu înseamnă că este adevărat. Zicala spune: „Nu trebuie să port protecție solară dacă este tulbure sau în lunile mai reci”. Oamenii cred că nu există nicio modalitate de a arde de soare prin nori, dar vă rog să ne credeți că totuși ar trebui să aplicați protecție solară pe față și pe corp. Doar pentru că este tulbure nu înseamnă că vă vor proteja pielea de razele UV. Deci, indiferent de apă, nu uitați de crema de soare