Metode de contraceptie

Acesta este ansamblul de metode care permit sa alegi momentul in care sa concepi un copil, avand in acelasi timp raporturi sexuale. Exista mai multe metode posibile pentru a actiona: impiedicarea producerii de celule de reproducere, a fecundatiei sau a nidatiei.

Iata cateva metode de contraceptie:

Pilula anticonceptionala

Pilula este un contraceptiv oral. Elaborata pe baza de hormoni sexuali, ea impiedica sarcina, in principal, prin blocarea ovulatiei. Ea se prezinta sub forma de comprimate, care se inghit zilnic, la ora fixa, in general timp de 21 de zile in fiecare luna. Menstruatia are loc pe parcursul perioadei de 7 zile cand luarea comprimatelor este intrerupta.

Prezervativul

Prezervativul masculin este o bariera mecanica care impiedica patrunderea spermatozoizilor pe caile genitale ale femeii. Este un manson de latex care se deruleaza pe penisul in erectie. El protejeaza impotriva bolilor trensmisibile pe cale sexuala. Fiind de unica folosita, el trebuie inlocuit la fiecare raport.

Acestea sunt procedee chimice care omoara spermatozoizii.

Ele exista sub diferite forme: creme, bureti, geluri... care se introduc in vagin.

Diafragma

Este o cupa mica de cauciuc care se introduce in fundul vaginului pe colul uterin. Ea impiedica trecerea spermatozoizilor. Este adesea asociata cu spermicidele.

Steriletul

Este un mic obiect de plastic, infasurat adesea pe un fir metalic in forma de T, care este introdus de medic in uter.Acesta impiedica nidarea oului. Este utilizat cu precadere de femeile care au avut deja copii.