Problemele fiziologice sau psihologice? Pilula ramane, insa, o substanta care se elibereaza pe baza de reteta, asa ca nu o putem considera ca fiind lipsita de orice risc.
Pilula si SIDA:
Avantajul major al pilulelor, aceasta certitudine pe care o ai de a-ti putea controla singura sarcina, a cam palit o data cu aparitia epidemiei de SIDA: pilula nu protejeaza de boala, iar teama de a nu ramane insarcinata a devenit derizorie in raport cu frica de moarte.
Prezervativele: +-urile la pat
Nu trece de mine:
Prezervativul este singurul mijloc contraceptiv care ofera protectie impotriva maladiilor transmisibile pe cale sexuala, iar pentru cuplurile tinere el reprezinta un atu considerabil, caci frica de contaminare poate ucide complet dorinta de a face dragoste.
Iti pastrezi puterea creatoare:
Prezervativul nu actioneaza asupra ovulatiei, iar cele mai multe femei au nevoie sa-si simta intreaga fecunditate nealterata ca sa se poata bucura in voie de placerea sexualitatii.
Prezervativele: anti-sex?
Prezervative care se rup, prezervative care nu se ruleaza, am ramas fara prezervative, duminica farmaciile sunt inchise.
Prezervativul este stanjenitor deoarece omoara acea spontaneitate atat de importanta in timpul actului sexual. Desfa ambalajul, aranjeaza prezervativul si gata cu pofta. „In afara de toate aceste operatii preliminare, cam neplacute, mai este ceva: dupa ce actul sexual s-a sfarsit, ne place la nebunie sa ramanem , lucru imposibil cand folosesti un prezervativ. Trebuie sa iesi repede si asta omoara tandretea momentelor de dupa..”, marturiseste Alexandru.
Steriletul: la pat
Un contraceptiv pentru femeile care au deja un copil:
Multe femei folosesc pilulele pana la 30 de ani, apoi renunta incet incet.
Pentru femeile care au deja un copil, steriletul are o seama de avantaje. Nu are atatea dezavantaje ca pilulele in viata cotidiana, iar steriletele moderne se inlocuiesc o data la 5 ani.
O actiune „mecanica”:
Plasat in uter, Steriletul actioneaza in mod mecanic asupra procesului de nidatie. El nu influenteaza ovulatia, astfel ca nu inhiba accesele dorintei din aceasta perioada.
„Gratie steriletului, am redescoperit aceasta pofta irezistibila de aface dragoste in anumite zile ale lunii”, ne spune Mihaela.
Steriletul: anti-sex?
Sangerarile:
Steriletul poate constitui o problema pentru femeile cu ciclu abundent, caci sangerarile sunt accentuate prin aceasta metoda contraceptiva.
„Cand aveam sterilet, ciclul meu dura mai mult de o saptamana si asta ma obosea enorm; apoi nu mai aveam deloc chef sa fac dragoste”, ne spune Dana.
Un corp strain:
Steriletul poate avea un impact psihologic asupra cuplului. Prezenta unui corp strain in corpul femeii il poate deranja pe partener.
Exista teama de a nu se rani si de a nu-l rani pe celalalt.