Masuri de securitate in utilizarea masinilor

In Romania, infractiunile auto sunt destul de comune, dar exista cateva lucruri pe care le putem face pentru a ne securiza mai bine masina. Iata in continuare cateva sfaturi in acest sens.

Siguranta autovehiculelor este o problema importanta pentru toti soferii. Dar exista masuri care pot fi luate cu usurinta pentru a evita sa deveniti o victima. Si mai mult, aceste masuri ar putea sa aduca reducerea costurilor asigurarilor auto.

1. Alarma auto.

Alarmele auto nu au ca scop doar trezirea vecinilor la ora trei noaptea, cand un camion mare trece in viteza. Alarma avertiveaza ca un posibil hot ar putea sa va asalteze masina. Chiar daca alarma nu poate fizic sa impiedice un hot sa fure masina, in cele din urma el se va gandi de doua ori inainte de a actiona.

Amenintarea sunetului patrunzator si a luminilor intermitente reprezinta un factor puternic de descurajare, iar unele alarme au un pager incorporat sau o aplicatie mobila care va avertizeaza daca sunt dezactivate.

Cele mai multe masini moderne vin pre-echipate cu o alarma, dar daca ai o masina mai veche ar trebui sa iei in serios posibilitatea de a cumpara o alarma.

2. Imobilizatoare auto. Un astfel de imobilizator este un dispozitiv electronic ce impiedica pornirea unei masini de catre o persoana care nu are cheia potrivita. Desi un dispozitiv de imobilizare nu impiedica spargerea unei masini, ea nu va putea fi furata. Si daca nu hot poate in vreun fel sa porneasca o masina imobilizata, timpul suplimentar pe care il va pierde il va descuraja sa-si continue operatiunea.

3. Sisteme de tracking auto. Sistemele de urmarire auto functioneaza pe baza unui transmitator ascuns in masina. Daca aceasta este furata, vehiculul poate fi urmarit si recuperat. Sistemele GPS va pot ajuta sa gasiti masina destul de usor.

4. Parcare securizata. In cazul in care locuiti la casa si aveti un garaj, utilizati-l. Masinile parcate in afara strazii sunt mult mai putin predispuse la furturi decat cele parcate vizibil. Cand va aflati departe de casa, incercati sa lasati masina intr-o parcare securizata - cu bariera si paznic. Daca trebuie sa parcati pe strada, faceti acest lucru intr-o zona aglomerata, bine luminata si daca este posibil sub raza de actiune a unei camere CCTV.

5. Ascundeti obiectivele de valoare.

Nu trebuie sa va faceti griji doar la hotii de masini, ci si la alti escroci care ar putea sa va sustraga bunurile ramase la vedere in masina. Deci, nu lasati la vedere telefoane mobile, laptopuri, CD-uri, serviete, jachete, ochelari de soare, bani, chei etc. Ascundeti-le in torpedou.