Masini electrice: avantaje si dezavantaje

Alegerea unei masini noi este grea. Dar este chiar mai greu daca incercati sa luati decizia intre o masina traditionala cu combustibil sau o masina electrica, cum ar fi Nissan Leaf, Ford Focus Electric sau Tesla Model S.

Asa ca am enumerat cateva dintre argumentele pro si contra pentru a va ajuta sa luati o decizie in cunostinta de cauza inainte de a semna hartiile pentru masina urmatoare.

Avantaje

Cel mai mare avantaj al masinilor electrice este evident: nu mai aveti nevoie de combustibil.

Cu autovehicule complet electrice, cum ar fi Nissan Leaf, acest cost este eliminat – desi electricitatea nu este gratuita.

Un hibrid elimina o parte importanta din factura dvs. de combustibil, de asemenea, dar utilizeaza in continuare un motor pe benzina ca si prelungitor.Dincolo de avantajul de economisire a combustibilului, masinile electrice ofera o alta economie de cost majora: intretinere. Deoarece motorul este complet electric, nu mai utilizeaza ulei pentru lubrifierea motorului. Asta inseamna ca schimbarea uleiului este un lucru din trecut.

Acelasi lucru este valabil si pentru multe alte lucrari scumpe care ar putea afecta o masina cu combustibil.Desigur, exista un alt avantaj major pentru a detine o masina electrica. Pentru multi soferi, stiind doar ca au o parte la salvarea planetei, va fi un motiv suficient pentru a face saltul la o masina electrica.

Dezavantaje

Principalele dezavantaje ale masinilor electrice se refera la teama ca nu veti mai avea energie atunci cand nu sunteti in apropierea unei statii de incarcare. Intr-adevar, atat Ford Focus Electric, cat si Nissan Leaf, ofera o gama de aproximativ 120.701 de km.

Pentru majoritatea soferilor, asta e mai mult decat suficient – dar multi vor necesita o a doua masina, doar pentru a-si calma nervii.

Un alt dezavantaj important este ca multi soferi vor trebui sa instaleze o statie de incarcare acasa.

Nu este necesar, totusi, deoarece puteti purta pur si simplu incarca bateria la locul de munca sau la diferite statii publice de incarcare.

Dar majoritatea cumparatorilor vor dori o statie de incarcare la domiciliu, reducand costurile.Desi poate fi dificil sa se decida intre vehiculele electrice si modelele alimentate cu combustibil, speram ca explicatia noastra cu privire la avantaje si dezavantaje poate face alegerea mai usoara