Managementul defectuos al deseurilor in Romania

Nu mai e o noutate ca, in Romania, avem de-a face cu un management extrem de defectuos al deseurilor. Managementul este un proces extrem de complicat si elaborat, de care depinde in fond nu doar siguranta mediului inconjurator, ci si sanatatea noastra si a generatiilor viitoare.

In ciuda sugestiilor de nivel european si a indrumarilor pozitive, precum cea de a selecta deseurile selectiv, din pacate, sursele care trebuie sa gestioneze corespunzator aceste deseuri nu fac acest lucru. Astfel, majoritatea deseurilor din zonele din Romania ajung in cele din urma sa fie colectate laolalta, lucru care de altfel reprezinta un aspect al managementului defectuos.

In acelasi timp, Romania nu detine numeroase resurse si practici pentru implementarea a cator mai multe sisteme de reciclare a deseurilor, lucru extrem de eficient din prisma resurselor naturale ce pot fi economisite.

In acelasi timp, nu se pune nici accentul pe informarea si constientizarea impactului enorm pe care il are populatia pentru o buna managerie a deseurilor. Acest lucru s-ar putea rezolva prin gasirea unor metode care sa rasplateasca eforturile de a preveni risipa, de a depozita corespunzator deseurile etc.

In concluzie, managementul deseurilor este extrem de important de a fi realizat intr-un mod corespunzator, aducand numeroase beneficii la scala larga.