Man City suspendata din CL, Ce ar putea însemna acest lucru pentru club?

  • Sâmbătă, 15 Februarie 2020
  • Sport
Man City suspendata din CL, Ce ar putea însemna acest lucru pentru club? Man City suspendata din CL, Ce ar putea însemna acest lucru pentru club?

Este probabil cea mai grea lovitura din fotbalul englez din acest sezon.

Manchester City a fost dat afară din Liga Campionilor până în 2022.

Din nou și din nou în ultimele săptămâni, managerul Pep Guardiola a răspuns întrebărilor despre viitorul său, afirmând intenția de a-și prelungi contractul cu Blues-ul, care nu expiră până în 2021.

Guardiola se simte degajat de acest rezultat? Este imposibil de spus.

Știm deja că mijlocașul veteran David Silva va pleca la sfârșitul sezonului. Numărul de jucători ale căror contracte urmează să expire înainte ca City să revină în Liga Campionilor este un motiv de îngrijorare.

Atacantul Sergio Aguero se află în vârful acestei liste. Acordul său expiră în 2021. Acordul lui Leroy Sane se încheie în același timp. John Stones expiră un an mai târziu. Același lucru este valabil și pentru Nicolas Otamendi.

Care sunt implicațiile financiare?

Expertul în finanțe de fotbal, Kieran Maguire, lector la Universitatea din Liverpool, a declarat pentru BBC Radio Manchester: „Implicațiile financiare ale nepaticiparii în Liga Campionilor sunt foarte importante.

"Liverpool a câștigat peste 100 de lire sterline din câștigarea sezonului trecut, au primit și bonusuri de la sponsori - și apoi cele șase sau șapte meciuri de acasă pentru a ajunge la finală pot valora 5 milioane de lire sterline fiecare. Așadar, dacă puneți asta împreună, Liga Campionilor participarea poate fi de până la 150 de lire sterline pentru un club. Și pentru un club de dimensiunea orașului, acesta poate reprezenta un sfert până la o treime din venitul lor.

Premier League ar putea acționa?

Decizia Uefa nu este singura problemă cu care se confruntă, Premier League se uită îndeaproape la situație și decide ce să facă în continuare.

Deși cele două organe au reguli financiare de fair-play diferite, sunt suficient de apropiate pentru a exista convingerea că, dacă City a transgresat regulamentul Uefa, au făcut acest lucru și cu Premier League.

În cazul în care liga decide să aducă o taxă, nu poate fi exclusă o deducere a punctelor.

Un lucru complicat este ceea ce face Premier League acum. 

Ce au facut ei?

De fapt, a ascuns o serie de plăți. Acestea au fost făcute fie persoanelor fizice, fie pentru a umfla oferte de sponsorizare, ceea ce a permis clubului să îndeplinească reglementările financiare de fair-play.

Acestea au fost aduse în domeniul public de organizația Football Leaks, care a distribuit mii de e-mailuri confidențiale către revista germană Der Spiegel.

Clubul a susținut că au fost victima unui hack ilegal de către persoane care aveau intenția expresă de a-și deteriora reputația. De asemenea, au spus că e-mailurile sunt folosite ca bază pentru rapoartele care au fost scoase din context. Aceasta este încă poziția lor.