Machiaj la birou, look profesionist pentru femeia de cariera

Machiaj la birou, look profesionist pentru femeia de cariera Machiaj la birou, look profesionist pentru femeia de cariera

Una dintre provocarile pe care tinerele femei le intampina in mediu profesional este alegerea unui machiaj la birou adecvat functiei. ilive.ro iti ofera cateva secrete pentru look profesionist pentru femeia de cariera:

Intrucat proiectarea unei imaginii profesioniste si competente este un factor foarte important in mediul corporatist, exista cateva reguli pentru machiajul la birou, care te vor impiedica sa porti glittere sau un smokey eyes prea excentric.

Insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la machiaj complet…

Dimpotriva, studiile arata ca femeile care poarta machiaj la birou au sanse mult mai mari de promovare, sunt respectate si mai receptive la a invata continuu, lucru deosebit de important in corporatii.

Secretul pentru a dobandi un look de succes este ajustarea machiajului la normele adecvate pentru mediul de lucru, ceea ce se traduce in alegerea unui machiaj natural, discret, care iti avantajeaza trasaturile si iti complimenteaza fizionomia.

Pentru cele mai multe dintre femei, un look puternic evidentiat prin machiaj nu este de regula calea catre succesul profesional, insa acest lucru nu inseamna ca a iesi din tiparele peisajului de birou este intotdeauna un lucru rau.

Unele dintre cele mai bine plasate femei din mediul corporatist au ajuns sa fie remarcate tocmai datorita preferintelor in materie de machiaj, coafuri la birou sau a vestimentatiei putin mai excentrice.

Cu toate acestea, smokey eyes ca machiaj la birou este, in genere, prea mult - fie e prea seducator, fie lasa impresia ca nu te-ai demachiat cu o seara in urma. Oricum ar fi privit, fii sigura ca nu transmite un mesaj pozitiv colegilor de birou sau sefului.

Reguli de machiaj la birou

Machiajul la birou trebuie sa indeplineasca cateva caracteristici de baza. In primul rand, trebuie sa fie rezistent, respectiv sa dureze pe parcursul a minim 8 ore cat petreci la birou, indiferent de nivelul de stres la care vei fi supusa.

Mai apoi, trebuie sa fie usor de realizat astfel incat rutina de machiere de dimineata sa nu iti ia mai mult de 10 minute. Daca ajungi sa stai 30 de minute in fiecare dimineata pentru a-ti realiza machiajul, fie trebuie sa dormi mai mult pentru a avea mai putin e acoperit prin corector, fie sa iti revizuiesti strategia.

Machiajul la birou nu trebuie sa distraga atentia interlocutorilor intr-o sedinta, motiv pentru care evita nuantele distinctive si alege un gloss nude sau roz.

Cel mai important aspect insa, este sa optezi pentru un machiaj la birou in genul celui care te umple de energie, iti confera multumire si siguranta de sine. Pentru fiecare dintre noi, acest lucru este diferit…

Propuneri de machiaj la birou

Machiajul nude al tenului s-a reinventat total in ultima perioada, astfel incat majoritatea a optat versiunea noua, mult mai luminoasa si flatanta. Acest tip de machiaj al tenului este mult mai adecvat pentru birou, dat fiind faptul ca lasa celorlalti impresia unui look fresh.

Dupa ce tenul tau este exact la limita dintre stralucire sanatoasa si nuanta mata, alege nuantele potrivite pentru nuanta de ochi. In general, oricare dintre nuantele naturale, ce se regasesc in coloritul pielii tale vor functiona - bej, crem, maron, roz, chiar si griuri.

Ai in vedere faptul ca un machiaj la birou trebuie sa fie totusi discret, astfel incat nu trebuie sa alegi farduri in nuante complimentare culorii ochilor (respectiv portocaliu, pentru albastru), intrucat acest look poate parea prea extravagant pentru mediul profesional. Pastreaza nuantele vii si particulele stralucitoare pentru sfarsitul saptamanii, in machiajul de petrecere!

Recomand atentie in aplicarea blush-ului, intrucat aceasta operatiune realizata la primele ore ale diminetii, in lumina camerei iti poate da mai multa libertate cantitativa a produsului decat ar trebui. Limiteaza-te la cateva atingeri usoare cu o pulbere roz, fara particule stralucitoare sau illuminator si aplica mai apoi, daca simti ca este nevoie.