Lucruri pe care nu le știai despre Super Mario Bros

Când te gândești la Nintendo, probabil că va veni în minte instalatorul curajos Mario de la Super Mario Bros. Această dinastie de jocuri de lungă durată a rezistat testului timpului. Cu toate acestea, probabil că veți fi surprins de unele dintre aceste fapte puțin cunoscute despre veșnica franciză frate instalator.

30. Instalatorul cunoscut anterior ca Jumpman

Nintendo SUA încerca să facă brainstorming un  nume mai comercializabil  pentru personaj în SUA când au fost întrerupți de proprietarul lor, un bărbat pe nume Mario Segale, care a inspirat numele îmbunătățit.

29. Limitări grafice

Aspectul distinct al lui Mario a fost conceput astfel încât să combată  limitele animației cu pixeli  la acea vreme.

28. Donkey Kong Jr răufăcător

Mario a apărut și în continuarea lui Donkey Kong, dar ca un tip rău care îl capturează pe Donkey Kong, stimulând evenimentele jocului.

27. Prima apariție a lui Luigi

Partenerul lui Mario în crimă a apărut pentru prima dată în  Mario Bros.,  cu un joc înainte de Super Mario Bros.

26. Lumea lui Mario a fost inventată mai întâi

Creatorul Shigeru Miyamoto s-a gândit la regatul lui Mario,  Lumea ciupercilor , cu mult înainte de a crea personajul.

25. Un nume de familie

Un sondaj realizat în anii 1990 l-a clasat pe Mario ca fiind  mai recunoscut printre copii decât însuși Mickey Mouse.

24. Super Mario 64's Whomps

Aceste creaturi au fost inspirate de o ființă cunoscută sub numele de „ nurikabe ” sau „fantoma de perete” despre care se spune că blochează drumul călătorilor noaptea.

23. Super Mario Bros. 3 Chain Chomps

Între timp, aceste creaturi au fost inspirate de câțiva dintre câinii înfricoșători de cartier din propria copilărie a lui Miyamoto.

22. Huduieli bazate pe soția designerului

O femeie obișnuită tăcută, s-a spus că a explodat într-o zi asupra co-designerului jocului din cauza orelor de lucru excesive ale acestuia.

21. Cea mai bine vândută franciză din toate timpurile

Mario Bros. au ajuns în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai bine vândută franciză de jocuri video din toate timpurile.

20. Nintendo era gata să spună la revedere de la NES

În timp ce Super Mario Bros. avea să facă din Nintendo Entertainment System un sistem de jocuri extrem de popular în America, nu a fost intenționat. De fapt, a fost menit să servească drept rămas bun pentru consolă pentru a face loc pentru sistemul de disc Famicon.

19. Animațiile originale Cloud și Bush au fost la fel

Pentru a salva animatorii un pic de stres, ei au reciclat inițial animațiile de tufiș și nori. Le-au folosit interschimbabil, ajustându-le ușor.

18. Regatul ciuperci este întunecat

Povestea de fundal a jocului original Super Mario Bros. explică faptul că cetățenii Regatului Ciuperci au fost transformați cu toții în cărămizi, plante și jucători Goombas pe care le întâlnesc de-a lungul jocului. Fiecare obiect sau monstru învins este doar o persoană ciupercă mai puțin care poate reveni la sfârșitul jocului.

17. 128 Limită de viață

Jocul nu poate face față jucătorilor care obțin mai mult de 128 de vieți. Dacă se întâmplă acest lucru, jucătorii  vor primi un joc  la următoarea dată când mor, datorită problemelor de supraîncărcare din joc.

16. Hammer Bros. În cele din urmă, se plictisește

În timp ce acești inamici rămân așezați deasupra lui Mario pentru a-și arunca ciocanele în jos, în cele din urmă îl vor  urmări pe Mario  dacă așteptați prea mult.

15. Super Luigi Bros.

Lansat ca parte a Wii U NES Remix 2,  Super Luigi Bros.  este timpul lui Luigi să strălucească. Jucătorii pot juca doar ca, ai ghicit, Luigi. Jocul merge chiar atât de departe încât să inverseze lucrurile, derulând de la dreapta la stânga și oferindu-i lui Luigi o putere de salt sporită.

14. Mario l-a inspirat pe Sonic the Hedgehog

Creatorul jocului de succes Sega  explică  că a fost inspirat să creeze Sonic după ce a încercat să depășească nivelurile Super Mario Bros. cât mai repede posibil.

13. Miyamoto a regizat atât Zelda, cât și Mario în același timp

Fanii Nintendo vor putea, probabil, să sublinieze unele  asemănări între francize.  Acest lucru este probabil pentru că ambele capodopere au fost regizate de Shigeru Miyamoto și în producție în același timp.

12. Mario original a fost mai intens

În mod surprinzător, personajul a fost menit inițial să  poarte arme  și să călătorească pe rachete, făcând jocul mai bazat pe acțiune.

11. Mario a apărut în peste 200 de jocuri

În timp ce Mario Bros. au generat un număr destul de impresionant de jocuri, Mario s-a regăsit într-o mare varietate de jocuri Nintendo.

10. Actor vocal din 1995

Același actor de voce american i-a dat vocea lui Mario, Wario și Luigi deopotrivă din 1995.

9. Filmul Super Mario Bros

Acest film live-action a fost considerat primul film de la Hollywood bazat pe un joc video, deși filmul nu a fost bine primit.

8. Introducerea Prințesei Daisy

Noua prințesă și-a făcut prima apariție în Super Mario Land din 1989.

7. SUA și Japonia au Super Mario Bros. 2 complet diferite

Ediția originală japoneză a Super Mario Bros. 2 a fost considerată prea dificilă pentru jucătorii americani, jucătorii americani primind un alt joc în întregime.

6. Topul topurilor muzicale

Tema centrală a Super Mario Bros., „Tema de teren”, a rămas în topurile Billboard cu tonuri de apel timp de  125 de săptămâni.

5. Odată cel mai bine vândut joc din toate timpurile

Super Mario Bros. a fost eliminat doar recent de jocuri precum Wii Sports și Minecraft.

4. Bowser a fost inițial un bou

Desenele creatorului Shigeru Miyamoto au fost  confundate de animatori drept broaște țestoasă  și s-a născut imaginea modernă a lui Bowser.

3. Bowser nu este întotdeauna un tip rău

Se știe că Bowser îl ajută pe Mario, cum ar fi în RPG: Legend of the Seven Stars.

2. Nu întotdeauna un instalator

Mario a apărut ca medic în jocul Dr. Mario. Cu toate acestea, el a fost cunoscut mai degrabă ca dulgher decât ca instalator.

1. Mario a apărut pentru prima dată în Donkey Kong

Puțini jucători își amintesc că Mario și-a făcut prima apariție un personaj secundar în primul joc al lui Shigeru Miyamoto, Donkey Kong.

Moștenirea de lungă durată a lui Mario

Ideea că moștenirea lui Mario s-ar putea întinde pe zeci de ani și poate lăsa loc pentru mai multe de învățat despre acest personaj iubit vorbește cu adevărat despre influența personajului. Nintendo a creat franciza cu grijă și, în mod ideal, se aștepta ca jucătorii să învețe lucruri noi despre lumea lor fantastică la fiecare joc. Această moștenire va continua probabil să evolueze de-a lungul anilor, Mario nu se va duce nicăieri în curând.