Lucruri necesare pe care fiecare serial coreean trebuie sa le contina

Lucruri necesare pe care fiecare serial coreean trebuie sa le contina Lucruri necesare pe care fiecare serial coreean trebuie sa le contina

Dramele coreene sunt extrem de dependente. Desi unele retele de televiziune si-au reinnoit povestile in ultimii ani, raman totusi un numar de clisee care nu vor disparea. Iubeste-le sau uraste-le, iata primele elemente pe care le vei gasi in fiecare drama coreeana.

O protagonista feminina fermecatoare, dar ,,defectuoasa". In ciuda personalitatii sale fermecatoare si a inimii de aur, femeia protagonista sigur va avea un fel de inadecvare. Fie ca este vorba despre o figura dolofana, dintr-o familie de clasa inferioara sau pur si simplu apare din mare (are coada de peste - deci ce?), deci sigur va exista o caracteristica care sa fie un obstacol in poveste.

Un barbat bogat si neobisnuit de frumos, care iese cu un grup de prieteni la fel de atractivi. Protagonistul de tip masculin tinde sa fie la incepu cam nepoliticos, necuviincios si rasfatat, dar in cele din urma se transforma intr-un tip bun pana la sfarsitul serialului (de obicei datorita femeii fermecatoare, dar cu defecte.) Boys Over Flowers si You ' re Beautiful sunt poate exemplele ideale ale acestui personaj.

Saruturi incomode, lungi si statice. Scenele cu sarutari dureaza o vesnicie in dramele K si se depun eforturi mari pentru a le face cat mai dramatice posibil, de multe ori prin muzica emotionala sau cadre in care camera se misca circular in jurul actorilor. 

O soacra rea dornica sa se bage in relatiile fiului ei. Daca aveti un barbat bogat si frumos, sigur va avea o mama supra-protectoare care se inchina terenului pe care merge fiul ei. Ele sunt adesea incredibil de convingatoare, ca sa nu mai vorbim de extrem de deosebite, dar sunt adesea unele dintre cele mai interesante personaje datorita dramei pe care le adauga povestii.

Plimbari in carca. La un moment dat al povestii, actrita principala fie va bea prea mult soju, fie isi va rupe glezna, fie va lesina la descoperirea unui fapt necunoscut si surprinzator. Poti pune pariu ca, in acest moment, ea va fi carata in spate de iubitul ei amoros. Unele dintre cele mai fermecatoare pot fi vazute in Pinocchio, The First Shop of Coffee Prince si I Can Hear Your Voice (vezi seriale coreene noi).

O persoana bolnava. Desigur, nicio drama coreeana nu ar fi completa fara tragedie, iar acest lucru este adesea realizat prin faptul ca are un personaj care face accident de masina. Sau contractarea unei boli terminale. Sau avand amnezie (un favorit din toate timpurile). Unele dintre cele mai bune momente in spital se gasesc in Soarele Maestrului, Oh My Venus, My Love from the Star si in memorabila scena de lupta din Doctors.

Tineri de mana. Acest cliseu este cel mai frecvent incorporat in scene in urma unui argument sau atunci cand personajul feminin este obligat sa mearga undeva impotriva vointei ei. In ciuda inclinarii barbatului spre violenta, doamna de frunte va asculta in continuare de el. The Heirs au imbunatatit cu adevarat aceasta miscare atunci cand a folosit nu doar una, ci doua apucaturi de incheietura - in acelasi timp.

Imbratisari pe la spate - pentru ca imbratisarile obisnuite au fost atat de multe zeci de ani. Imbratisarile pe la spate sunt o componenta absolut esentiala pentru aproape orice drama coreeana si reprezinta o etapa monumentala in relatia personajelor sale centrale. Exista tot felul de imbratisari pe la spate - ,,nu pleca",  imbratisari accidentale pe la spate si imbratisarile oferite pentru iertare, dar toate provoaca o serie de emotii la sfarsitul episodului.

Schimbarea corpurilor. Un alt cliseu obisnuit este cel al schimbarilor de corpuri, in care doua personaje centrale - adesea de genuri opuse - isi schimba misterios corpurile intre ele ca in Freaky Friday. Big, Secret Garden si Please Come Back Mister, toate au folosit povestea in care isi schimba corpul / genul si au avut mult succes.