Lucruri de zi cu zi care te imbatranesc mai repede

Îmbătrânirea poate avea avantajele sale: devii mai experimentat cu timpul și câștigi mai multă înțelepciune. Din păcate, timpul poate fi dur pentru aspectul tău fizic și te îmbătrânește încet, înlocuind netezimea pielii tale cu riduri și slăbiciune. Oricât de mult ne dorim cu toții să ne păstrăm tinerețea pentru totdeauna, îmbătrânirea este un proces natural și inevitabil pe care trebuie să-l îmbrățișăm în cele din urmă.

Chiar dacă nu putem opri procesul de îmbătrânire, putem lua anumite măsuri pentru a-i întârzia semnele adoptând un regim de îngrijire a pielii și evitând anumite obiceiuri care ne pot îmbătrâni prematur, cum ar fi ieșirea la soare fără protecție sau lipsa de apă pentru a bea suficientă. hidratează-ți pielea. Iată câteva obiceiuri uimitoare de zi cu zi care pot provoca îmbătrânirea prematură.

Dieta ta este cel mai important factor pentru a obține o piele sănătoasă și tânără, dar dacă majoritatea alimentelor pe care le consumi constau din grăsimi nesănătoase, amidon rafinat, zahăr și sodiu, îți faci pielea mai mult rău decât bine. Aceste alimente procesate provoacă  inflamație cronică  și accelerează procesul de îmbătrânire.

Dacă doriți să amânați semnele de îmbătrânire prematură, alimentați-vă corpul cu grăsimi sănătoase omega-3 care se găsesc în ouă, nuci, semințe și pește. Fructele și legumele proaspete bogate în antioxidanți și alți nutrienți stimulează, de asemenea, producția de colagen în piele, menținând-o netedă și elastică.

Studiile au arătat că un pahar zilnic de vin roșu nu este rău pentru sănătatea ta, de fapt, antioxidanții din vin țin inima și pielea sănătoasă. Din păcate, prea mult lucru bun poate fi rău pentru tine. Întrucât alcoolul este considerat diuretic, consumul excesiv poate duce la deshidratare care îmbunătățește aspectul liniilor fine și ridurilor de pe pielea noastră.

Toxinele și impuritățile din alcool pun, de asemenea, ficatul nostru sub mai mult stres și pot provoca daune sănătății noastre interne, care în cele din urmă vor începe să se arate pe pielea ta. Savurați ocazional un pahar sau două din vinul sau berea preferată, dar nu exagerați dacă doriți să rămâneți mai tânăr și mai sănătos pentru mai mult timp.