Londra si atractiile ei turistice, ce sa vedeti daca mergeti in vacanta

  • Marţi, 27 Iunie 2023
  • Turism

Londra, capitala Angliei, este un oraș plin de viață și vibrant, care oferă o mulțime de activități și atracții pentru vizitatori de explorat. Cu o istorie bogată, monumente iconice și oferte culturale diverse, Londra este o destinație obligatorie pentru oricine călătorește în Regatul Unit. Locuri de vazut atunci cand vreti sa mergeti in Londra in vacanta

Muzeul Britanic, este unul dintre cele mai populare și cunoscute muzee din lume, Muzeul Britanic găzduiește peste opt milioane de artefacte și opere de artă, care acoperă perioade de timp de la antichitate până în zilele noastre. Vizitatorii pot explora colecțiile extinse ale muzeului, inclusiv Piatra Rosettta, sculpturile de pe Parthenon și mumii din Egiptul Antic. Intrarea la Muzeul Britanic este gratuită, ceea ce îl face o atracție obligatorie pentru oricine călătorește în Londra.

Turnul Londrei Aflat pe malurile râului Tamisa, Turnul Londrei este un castel istoric care datează din secolul al XI-lea. Odată un palat regal și o închisoare, Turnul este acum gazda Bijuteriilor Coroanei, o colecție de obiecte ceremoniale folosite de monarhii britanici în timpul ceremoniilor de încoronare. Vizitatorii pot explora și bogata istorie a Turnului, inclusiv poveștile foștilor săi prizonieri și pot asista la iconica ceremonie de schimbare a gărzii.

Palatul Buckingham - Reședința oficială a monarhului britanic, Palatul Buckingham este unul dintre cele mai iconice monumente din Londra. Vizitatorii pot asista la ceremonia Schimbării Gărzii în fața palatului, care are loc în fiecare zi în lunile de vară și la fiecare două zile în timpul iernii. Camerele de Stat ale palatului sunt, de asemenea, deschise publicului în lunile de vară, permițând vizitatorilor să vadă mobilierul și decorațiunile opulente folosite pentru ocazii de stat.

London Eye, una dintre cele mai populare atracții din Londra, London Eye este o roată panoramică gigantă care oferă vederi panoramice uimitoare asupra orașului. Vizitatorii pot face o plimbare cu Eye, care durează aproximativ 30 de minute pentru o rotație completă, și pot vedea de sus unele dintre cele mai faimoase monumente din Londra, inclusiv Big Ben, Parlamentul și râul Tamisa.

Tate Modern, amplasat pe malul sudic al râului Tamisa, Tate Modern este un muzeu de artă modernă care găzduiește o colecție de lucrări ale unora dintre cei mai faimoși artiști din lume, inclusiv Picasso, Warhol și Matisse. Muzeul este găzduit într-o fostă centrală electrică și oferă vederi impresionante asupra liniei de orizont a Londrei de la cafeneaua sa de pe ultimul etaj. Intrarea la Tate Modern este gratuită, cu excepția unor expoziții speciale care pot implica o taxă.

Galeria Naționala, situată în Piața Trafalgar, Galeria Națională este unul dintre cele mai faimoase muzee de artă din lume, prezentând o colecție de lucrări ale unor dintre cei mai mari artiști din istorie, inclusiv Da Vinci, Van Gogh și Rembrandt. Muzeul are intrare gratuită și oferă o gamă de tururi și evenimente pe tot parcursul anului.

Casele Parlamentului, situate lângă râul Tamisa, Casele Parlamentului sunt sediul guvernului britanic și unele dintre cele mai iconice monumente din Londra, inclusiv Big Ben și Palatul Westminster. Vizitatorii pot lua un tur ghidat al Caselor Parlamentului, inclusiv al Camerei Comunelor și al Camerei Lorzilor, care au o istorie bogată.

Biblioteca Britanică -  este cea mai mare bibliotecă din lume, cu o colecție de peste 150 de milioane de obiecte, inclusiv cărți, manuscrise și alte artefacte culturale. Vizitatorii pot explora colecțiile extinse ale bibliotecii, inclusiv Magna Carta, Biblia lui Gutenberg și versurile scrise de mână ale trupei Beatles.

Muzeul de Istorie Naturală care se aflat amplasat în South Kensington, Muzeul de Istorie Naturală este o atracție obligatorie pentru oricine este interesat de lumea naturală. Muzeul prezintă o colecție extinsă de exemplare și fosile, și oferă expoziții interactive