Londra:cel mai vegan oraș din lume!

Londra:cel mai vegan oraș din lume! Londra:cel mai vegan oraș din lume!

Dacă vă întrebați de ce Londra a fost numită cel mai vegan oraș din lume, este pentru că au cele mai vegane restaurante de pe planetă.

Statisticile se bazează pe clasamentul anual al Happy Cow. Este cel mai mare ghid de restaurante vegane din întreaga lume și conține opțiuni de preluare din aproximativ 180 de țări din întreaga lume.

Site-ul web privește prietenia vegană a fiecărei națiuni și enumeră rezultatele de top. Până în prezent, este deja al doilea an în care Londra a obținut clasamentul de top.

Londra este primul oraș care are peste 100 de restaurante complet vegane pe Happy Cow. De fapt, orașul are în prezent 152 de unități prietenoase cu veganii!

Potrivit lui Ken Spector, purtătorul de cuvânt al Happy Cow, veganismul capătă din ce în ce mai multă atenție și devine rapid un stil de viață dominant al londonezilor.

Pentru a susține acest lucru, organizația caritabilă The Vegan Society a afirmat că numărul veganilor din Marea Britanie a crescut în 2014 și 2019. Acum, mai mult de 1% din populație urmează o dietă pe bază de plante.

Având 111 restaurante vegane, New York este pe locul 2 pe listă. Între timp, singurul oraș nou care a fost adăugat la clasamentul Happy Cow este Bangkok, în Thailanda, care se află pe locul 8, cu 74 de rest-uri vegane.

Spector afirmă că Bangkok oferă opțiuni vegane fiabile în meniurile lor din cauza rădăcinilor lor predominant budiste.

Edward Bergen, analist internațional pentru produse alimentare și băuturi de la firma de studii de piață Mintel, și-a exprimat gândurile cu privire la abaterea față de veganism în cadrul emisiunii CNBC Street Signs. El a împărtășit faptul că aproximativ 51% dintre consumatorii din Marea Britanie nu consumă carne sau mănâncă intenționat mai puțină carne în 2019 - în creștere față de 41% din anul precedent.

Mai mult, el a adăugat că sănătatea este principalul factor care i-a determinat pe oameni să scape de carne sau să devină flexitori, cei care își reduc consumul de carne de dragul unei diete vegane sau vegetariene cu jumătate de normă.

După cum a explicat Bergen, consumatorii văd acum disponibilitatea opțiunilor prietenoase cu veganii pe rafturi, așa că este mai ușor să faceți schimbarea. În plus, plictiseala este, de asemenea, o parte a motivului pentru care oamenii încearcă acum diferite alimente.

Motivat de chestiuni de mediu

Un alt motiv semnificativ din spatele tendinței în creștere a veganismului are legătură cu preocupările de mediu. Solicitările față de bunăstarea animalelor îi propulsează pe consumatori să facă saltul într-un stil de viață mai durabil.

Potrivit lui Mintel, Marea Britanie a învins Germania ca lider global pentru lansările de alimente vegane în 2018.