Locuri sigure pentru calatorii in 2020

  • Miercuri, 5 Februarie 2020
  • Turism
Locuri sigure pentru calatorii in 2020 Locuri sigure pentru calatorii in 2020

Lumea poate părea uneori un loc înfricoșător, dar realitatea este că există o mulțime de destinații pe care le poți experimenta fără a-ți pune în pericol siguranța și securitatea. Deși nicio țară nu scapă complet de criminalitate sau de pericol, iată cateva locuri de călătorie care exercită bunul simț și luând măsuri de precauție normale puteti avea o calatorie de vis

 

Australia este destinația cea mai sigură din lume pentru 2020, potrivit studiului anual de cercetare al Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP). Țara ocupă primul loc în general, precum și topuri în fiecare categorie demografică importantă. În plus, Australia a fost numită recent „Destinația anului” de revista Travel & Leisure .

Noua Zeelanda

Atât tineri cât și călătorii de vârstă mijlocie consideră Noua Zeelandă drept cel de-al doilea loc cel mai sigur din lume în spatele Australiei. 

Suedia

Călătorii de vârstă medie și maturi sunt de acord că Suedia este printre cele mai sigure destinații din lume, potrivit datelor BHTP. În plus, națiunea nordică a fost desemnată „țara cea mai de renume din lume” de către RepTrak Institute.

Italia

În timp ce mulțimile din locuri precum Roma și Veneția pot crea cu siguranță un stres și o anxietate nedorite, siguranța nu ar trebui să fie o preocupare pentru vizitatorii din Italia. Există o mulțime de motive pentru a face din această țară râvnită, prima ta mare escapadă în 2020, și să te simți în siguranță este doar unul dintre ele.

Olanda

Amsterdam rămâne unul dintre cele mai căutate orașe din lume, iar abilitatea de a vizita cu încredere este un motiv important pentru care, Ca țară în general, Olanda este, fără îndoială, una dintre cele mai sigure pe care le veți găsi și este puțin probabil să se schimbe în 2020.

Franţa

La fel ca multe țări europene, amenințarea terorismului rămâne o preocupare pentru călătorii în Franța. Cu toate acestea, destinația este în general în condiții de siguranță, vizitatorii fiind mult mai probabil să piardă un obiect personal nesupravegheat decât să fie victima criminalității violente.

Islanda

Islanda se numără printre mai multe destinații europene cu un nivel foarte ridicat în ceea ce privește Indexul pentru pace globală al Institutului pentru economie și pace (GPI). Islanda a fost cea mai pașnică țară din lume în 2019 și a ocupat poziția de vârf de mai bine de un deceniu.

Irlanda

O altă destinație de rang foarte ridicat pe GPI, Irlanda este un succes atât cu tinerii și cu călătorii mai în vârstă când vine vorba de a se simți în siguranță, potrivit BHTP. Țara are, de asemenea, performanțe la indicele de siguranță UL , care cuantifică starea relativă de siguranță pentru mai mult de 180 de țări.

Grecia

Grecia, în special pitorescul Insulelor Grece, este o opțiune sigură pentru călătorii care vor face o escapadă europeană în 2020. Pe locul nouă este cel mai sigur pe baza cercetărilor BHTP