Libertatea in conceptia cuplului modern

  • Marţi, 17 Decembrie 2019
  • Familie
Libertatea in conceptia cuplului modern Libertatea in conceptia cuplului modern

Cand vine vorba de libertate (in general), ma declar un sustinator constiincios si infocat, dar atunci cand sunt pusa in fata unor dezbateri privind libertatea intr-un cuplu sau, mai mult, libertatea a unui cuplu fac mereu cativa pasi in spate... Pentru mai multe detalii despre relatii si cuplu intra pe hisex.info.

Cuplu modern este cu atat mai dificil cu cat este mai deschis spre nou si mai tolerant cu extravagantele: el vrea tot, isi imagineaza mult, devoreaza informatii pestrite si totusi se invarte in jurul limitelor impuse natural sau in jurul acelor prejudecati mostenite.

L-as numi paradoxul relatiilor sexuale moderne...

Exista, pe de o parte, nevoia acerba de libertate sexuala dintre doi parteneri si nebuloasa definitiei acestei libertati.

In ceea ce priveste “unde incepe si unde se termina libertatea sexuala a cuplului modern”, tendinta generala este sa acceptam cat mai multa senzualitate in interiorul unui cuplu, sa ne jucam cu fanteziile noastre si a celorlalti, sa ne exploatam trupul si mintea, impingandu-le pana la limite nebanuite.

Pentru ca, indragostitii moderni traiesc in tumultul unei agitatii care ii face sa-si doreasca nu numai mai mult, ci mai profund, mai aproape de soare, mai ravasitor, mai repede.

In principiu, de aceea cuplul modern accepta sexul tantric, sexul cu mai multi parteneri, swinging, sado-masochismul, sexul ca o manifestare a puterii... In principiu, de aceea cauta noi si noi pozitii si metode din ce in ce mai bune de a isi stimula libidoul.

Ritmul sexualitatii creste odata cu ritmul vietii sociale, vietii profesionale, vietii politice, culturale...

El, cuplul modern, nu mai are timp, el isi doreste intens si repede! De fapt, el nu neaparat isi doreste altceva decat cei din trecut, ci doar intr-un context ce pare mai dramatic.

Cuplul modern vrea libertate sexuala absoluta, dar de multe ori ii e frica de consecintele ei si tot de multe ori o transforma in cel mai rau lucru posibil.

In acest sens, nu exista o regula si nici o lege care sa ne ghideze pasii, in acest sens totul depinde de cat putem fiecare sa ducem, cat avem nevoie, cat si ce ne face fericiti.

Primul paragraf din Kama Sutra contureaza singurele limite ale libertatii sexuale din toate timpurile (foarte actuale si in prezent), iar odata cu marginile ei, un oarecare scop al libertatii, indiferent ce nume poarta aceasta:

“E pentru tine acel sex care nu iti raneste demnitatea, nu iti mineaza siguranta (materiala sau sociala) si te face sa te trezesti, dupa, cu zambetul pe buze. Daca, prin bunavointa lui Dumnezeu si intelepciunea noastra, asta tine pe termen lung, se cheama Pereche!”