Majoritatea oamenilor își curăță legumele înainte de a le mânca, dar acest pas nu este necesar pentru toți. Anumite legume pot fi consumate cu pielea pe tine dacă îți plac mai bine așa - și aceste cinci se încadrează în această categorie.
CastraveteCastraveții sunt plini de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți - dar ar trebui să lăsați pielea să profite de toate aceste beneficii. Nu uitați să le spălați bine stratul de ceară.
DovlecelDovlecelul conține mai mult de 90% apă și majoritatea nutrienților săi sunt ambalate în pielea lor. Același lucru este valabil și pentru vinete, deci ar trebui să luați în considerare consumul lor așa cum sunt.
CartofiPielea cartofului este mult mai hrănitoare decât interiorul cartofului. Este plin de vitamine, minerale și fibre - și de aceea nu trebuie să vă curățați cartofii înainte de a-i găti și să-i spălați bine.
Sfeclă crudăLa fel ca și cartofii, sfecla crudă poate fi consumată cu pielea pe ea, atâta timp cât le oferiți un scrub bun înainte de a le adăuga în salate și alte feluri de mâncare.
RoșiiProbabil că mâncați deja roșii proaspete cu pielea pe față, dar nici măcar nu trebuie să le dezlipiți când le gătiți, deoarece vor fi mult mai hrănitoare în acest fel