Lansarea Proiectului I.M.P.A.C.T - Inovare și Mobilizare pentru Promovarea Acțiunilor Culturale & Turistice: Un Nou Drum pentru Turismul și Cultura din Gorj

 • Sâmbătă, 15 Iunie 2024
 • Turism
 • Publicat de
I.M.P.A.C.T I.M.P.A.C.T

Tismana, Gorj - 10 iunie 2024 – Asociația Dorna Tismana este încântată să anunțe lansarea proiectului I.M.P.A.C.T. - Inovare și Mobilizare pentru Promovarea Acțiunilor Culturale & Turistice, un demers ambițios cofinanțat din bugetul Județului Gorj pe anul 2024.

Proiectul I.M.P.A.C.T. își propune să revitalizeze atractivitatea turistică a județului Gorj prin promovarea patrimoniului cultural local și organizarea de evenimente culturale și turistice inovatoare. De asemenea, proiectul urmărește dezvoltarea de produse turistice culturale care să atragă tinerii și turiștii, contribuind astfel la dezvoltarea culturală și economică a regiunii.

 Scopul proiectului: Scopul principal al proiectului este să promoveze și să dezvolte turismul cultural în județul Gorj, oferind astfel o nouă dimensiune atractivității turistice a regiunii.

 Obiectivele specifice ale proiectului includ:

 1. Îmbunătățirea Atractivității Cultural Turistice: Până la sfârșitul anului 2024, vom furniza Kit#Turism și vom lansa Platforma WebTurism: www.turism.dornatismana.ro, menită să îmbunătățească satisfacția turiștilor și să faciliteze accesul la resursele turistice ale județului Gorj.
 2. Implicarea Tinerilor în Turism Cultural: Vom organiza cel puțin două evenimente și vom realiza parteneriate cu actorii din sectorul turistic (agențiile de turism din Gorj, bloggeri și influenceri de travel etc.) până la sfârșitul anului 2024, pentru a atrage tinerii în acest domeniu și a crește implicarea acestora în activitățile turistice.
 3. Conștientizare Culturală și Turistică: Vom realiza campanii inedite de promovare și vom dezvolta clubul pentru turism "Descoperă Gorj" până la sfârșitul anului 2024, pentru a crește gradul de conștientizare și informare a publicului asupra resurselor culturale ale județului Gorj.
 4. Creșterea Fluxului Turistic Cultural: Vom organiza cel puțin două evenimente și vom elabora materiale informative și de promovare a turismului cultural, distribuite atât offline cât și online, pentru a crește numărul de turiști care vizitează județul Gorj până la sfârșitul anului 2024.

 Planul activităților proiectului include:

 • Organizarea de stagii și cursuri pentru beneficiarii din turismul cultural și antreprenoriat.
 • Dezvoltarea clubului pentru turism "Descoperă Gorj".
 • Organizarea atelierelor de lucru în turism cultural și antreprenoriat.
 • Dezvoltarea și lansarea platformei WebTurism.
 • Realizarea de campanii de promovare culturală și turistică.
 • Monitorizarea și evaluarea continuă a proiectului pentru asigurarea succesului.

 "Suntem mândri să lansăm proiectul I.M.P.A.C.T și să contribuim la promovarea și dezvoltarea turismului cultural în județul Gorj", a declarat Tomoniu Antonio, președinte al Asociației Dorna Tismana. "Acest proiect reprezintă o oportunitate extraordinară de a valorifica potențialul cultural al regiunii noastre și de a atrage un număr tot mai mare de turiști, sprijinind astfel dezvoltarea economică și socială a comunității locale."

 Proiectul I.M.P.A.C.T. este o inițiativă importantă pentru județul Gorj, contribuind la crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea și implementarea ideilor noi și disruptive în domeniul turismului cultural. Pentru mai multe informații despre proiect și despre cum vă puteți implica, vizitați site-ul nostru www.turism.dornatismana.ro sau contactați-ne la numărul de telefon 0784321121.

 Pentru a vă înscrie, accesați Formularul de Înscriere disponibil aici: forms.gle/teQTFLWLEYMNi1P69.