LANSARE Playlist-ul #WebTurism Proiect I.M.P.A.C.T - Inovare și Mobilizare pentru Promovarea Acțiunilor Culturale & Turistice CU OCAZIA Festivalului Național de Tarafuri "Geagu Cătăroiu"

  • Sâmbătă, 15 Iunie 2024
  • Turism
  • Publicat de
play play

Tismana, Gorj - 12 iunie 2024 - Astăzi, în contextul prestigios al celei de-a VII-a ediții a Festivalului Național de Tarafuri "Geagu Cătăroiu", ne bucurăm să anunțăm lansarea oficială a Playlist-ului #WebTurism Proiect I.M.P.A.C.T. Această inovatoare inițiativă marchează o etapă semnificativă în promovarea acțiunilor culturale și turistice din județul Gorj.

 

Festivalul Național de Tarafuri "Geagu Cătăroiu" revine în Pădurea Șarșori!

Pregătiți-vă de o incursiune vibrantă în lumea muzicii lăutărești tradiționale! Între 12 și 14 iunie 2024, Pădurea Șarșori din Tismana va fi gazda celei de-a VII-a ediții a acestui festival de renume național. Oportunitatea de a fi martor la un asemenea eveniment cultural este un privilegiu pentru fiecare iubitor al tradițiilor românești.

Această ediție specială va reuni tarafuri din diverse colțuri ale țării, oferind publicului o experiență muzicală bogată și diversă. Printre artiștii consacrați care vor urca pe scenă se numără Vasile și Nuți Tapotă, Constantin Lătărețu, Aurel Blondea, Ionel Tudorache, Niculina Stoican, Cristian Geagu Cătăroiu și Gabi Buzner-Cătăroiu. Festivalul, organizat de Primăria și Consiliul Local Tismana în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, promite o atmosferă electrizantă, plină de voie bună și muzică autentică. Pe lângă concertele de excepție, publicul se va putea bucura de o varietate de standuri cu produse tradiționale, demonstrații de meșteșuguri și delicii culinare specifice zonei.

Festivalul Național de Tarafuri "Geagu Cătăroiu" este o oportunitate unică de a descoperi frumusețea și diversitatea muzicii lăutărești tradiționale românești. Vă așteptăm cu drag să ne alăturați în această celebrare a culturii și tradițiilor locale!

 

Lansarea Playlist-ului #WebTurism Proiect I.M.P.A.C.T

În cadrul acestui eveniment cultural deosebit, avem onoarea de a lansa Playlist-ul #WebTurism Proiect I.M.P.A.C.T. Această inițiativă aduce în prim-plan comorile județului Gorj prin intermediul unor videoclipuri captivante. Scopul nostru este să creăm o punte digitală între potențialii turiști și patrimoniul bogat al Gorjului.

De ce să urmărești Playlist-ul #WebTurism IMPACT?

  • Natura spectaculoasă : Descoperiți peisaje de vis și locuri de neuitat.
  • Festivaluri și tradiții : Plonjați în atmosfera vibrantă a evenimentelor culturale locale.
  • Patrimoniu arheologic : Explorați vestigiile istorice care definesc această regiune.
  • Monumente și ansambluri : Admirați capodoperele arhitecturale și culturale.
  • Zone istorice : Descoperiți orașele și satele pline de istorie și farmec.

 

Cum poți accesa playlist-ul? Vizitează Playlist-ul #WebTurism IMPACT pe YouTube și lasă-te purtat într-o călătorie virtuală prin județul Gorj. Nu uita să vizitezi și Platforma WebTurism pentru mai multe informații: www.turism.dornatismana.ro .

 

Implică-te și tu! Ajută-ne să promovăm frumusețile Gorjului! Distribuie videoclipurile preferate, folosește hashtag-urile noastre și alătură-te comunității pasionaților de turism cultural: #WebTurism, #CulturaGorj, #ProiectIMPACT #JudețulGorj #TurismCultural #IdentitateCulturală #JudețulGorj #DezvoltareaTurismuluiCultural, #GorjCultural #FestivalGeaguCataloiu #Tismana #Gorj #MuzicaLautarasca #TraditiiRomanesti #CulturaTraditionala #Festival #Muzica #Romania

 

"Suntem mândri să fim martori la această dublă lansare de excepție: Festivalul Național de Tarafuri "Geagu Cătăroiu" și Playlist-ul #WebTurism Proiect I.M.P.A.C.T. Aceste inițiative reprezintă o modalitate inovatoare de a promova și de a prezenta bogăția culturală și turistică a județului Gorj. Ne dorim ca aceste evenimente să inspire și să atragă un număr cât mai mare de persoane interesate de cultura și tradițiile locale," a declarat Tomoniu Antonio, președinte al Asociației Dorna Tismana.