Lampa germicida UVlogika pentru sterilizarea suprafetelor

Lampa germicida pentru sterilizarea suprafetelor UVlogika Lampa germicida pentru sterilizarea suprafetelor UVlogika

Contextul in care ne aflam solicita utilizarea celor mai eficiente metode de dezinfectare si sterilizare. Iar una dintre cele mai eficiente s-a dovedit a fi dezinfectarea folosind lumina ultravioleta.

Vortice propune solutii noi.

Lampa germicida UVlogika creata sa emita radiatii ultraviolete UVC, la o lungime de unda constanta de 254 nm. Un produs ideal pentru sterilizarea suprafetelor prin distrugerea bacteriilor, virusilor, sporilor de mucegai, germeni sau agenti patogeni. O caracteristica foarte importanta acestei lampi este ca are 0 emisii de ozon.

Radiatiile ultraviolete UVC distrug ADN-ul si ARN-ul virusurilor si bacteriilor astfel incat acestia nu se mai pot reproduce devenind inofensive. Actiunea germicida exercitata de lampa UV-LOGIKA are loc intr-un timp relativ scurt, de la cateva secunde pana la cateva minute. Produsele, si in general suprafetele dezinfectate, pot fi folosite imediat din momentul in care lampa a fost oprita. Un dispozitiv electronic special, integrat in produs, asigura constanta lungimii de unda a radiatiei emise, pentru a garanta eficienta actiunii germicide in timp.

Radiatiile UVC din lampa germicida UVlogika nu degaja mirosuri, emisii de gaze sau alte componente daunatoare sanatatii si nu creeaza fluxuri de aer poluat atunci cand este folosita in medii prafoase.

Constructia lampii este simpla, usor de folosit si la fel de usor de intretinut. Avantajele folosirii lampii UVlogika pentru sterilizarea suprafetelor sunt multiple. Nu produce modificari substantelor sau particulelor chimice din mediu, nu emite ozon, nu necesita substante chimice pentru sterilizare, consumul electric este redus, exista multiple posibilitati de montaj, are o viteza extrema de sterilizare.

Microorganismele sunt prezente pe orice suprafata. Locuri des fecventate in fiecare zi, cum sunt birourile, scolile, salile de asteptare etc., necesita tratamente dezinfectante periodic pentru o multitudine de forme virale, vegetative sau bacteriene. Radiatiile ultraviolete germicide sunt intr-adevar o tehnologie eficienta si sigura care reproduce, prin intensificare, actiunea de purificare a radiatiei solare, reducand sau eliminand agenti contaminanti din spatiile in care ne desfasuram activitatea in cea mai mare parte a zilei.

Datorita razelor UVC, nucleul celulelor microorganismelor sufera o alterare fotolitica ce le modifica AND-ul sau ARN-ul facandu-le astfel inofensive si incapabile de reproducere, evitand astfel raspandirea infectiilor, bolilor sau daunelor. Eficienta lampii cu raze ultraviolete se ridica la 99.999%.

 

Este insa foarte important ca lampa sa nu fie folosita in prezenta oamenilor sau a animalelor. Aceasta lampa poate fi dotata cu un senzor de prezenta care opreste aparatul din functionare atunci cand sesiseaza miscare, pentru a fi folosita in maxima siguranta.

Caracteristici lampa UVlogika: 

  • radiaza lumina ultravioleta la o lungime de unda constanta de 254 nm
  • la interior, are un strat protector, ce mentine eficienta radiatiei germicide nealterata
  • sticla carcasei filtreaza ozonul astfel incat sa nu existe emisii de ozon in mediu
  • este dotata cu un transformator special ce asigura un flux constant de energie
  • are o putere de de 36 W, asigura o intensitate a radiatiei egala cu 110 [µW/cm2]

Se recomanda folosirea acesteia in spatii comerciale precum: cabinete medicale, sali de asteptare, vestiare, sali de clasa, lacasuri de cult, sali de fitness etc.