Pentru multe viitoare mămici, primele etape ale sarcinii pot fi o perioadă plină de anticipare și emoție. Cunoașterea primelor simptome ale sarcinii vă poate ajuta să vă pregătiți pentru această nouă călătorie în viață.
Iată la ce ar trebui să fie atente viitoarele mămici în primele 3 luni de sarcină. Descopera in articol care sunt cele mai des intalnite simptome in sarcina si citeste zona de blog din site-ul calculator-sarcina.ro
Lipsa menstruației și spotting
Cel mai frecvent simptom - și adesea primul observat - este lipsa menstruației sau spotting-ul. Acest lucru se datorează, de obicei, schimbărilor hormonale care au loc atunci când are loc concepția.
În unele cazuri, spotting-ul poate apărea pe măsură ce uterul începe să crească și să se extindă pentru a face loc creșterii copilului tău.
Greață și grețuri matinale
Nu este neobișnuit să te confrunți cu greață și grețuri matinale în timpul primelor etape ale sarcinii. Acest lucru se datorează unei creșteri a hormonilor, cum ar fi progesteronul și estrogenul, ceea ce duce la stomac deranjat și sensibilitate la mirosuri.
Consumul de mese mici pe parcursul zilei poate ajuta la ameliorarea acestor simptome, precum și evitarea mirosurilor puternice, cum ar fi parfumurile și aromele.
Oboseală și amețeli
Un alt simptom pe care îl puteți experimenta este oboseala sau senzația de amețeală sau de amețeală uneori.
Acest lucru este cauzat de faptul că organismul dumneavoastră se adaptează la toate schimbările hormonale de la concepție, așa că este important să vă odihniți mult și să beți multe lichide pe parcursul zilei.
De asemenea, vă poate ajuta dacă limitați activitățile care necesită efort fizic sau stres mental până când corpul dumneavoastră se adaptează la noua stare.
Sarcina este o perioadă plină de emoție pentru orice femeie, însă poate fi, de asemenea, însoțită de multe simptome neobișnuite. Unele dintre acestea sunt bine cunoscute, însă altele pot fi mai puțin cunoscute sau chiar ignorate.
Schimbări ale gustului și mirosului
Schimbările hormonale din timpul sarcinii pot avea un impact major asupra simțurilor mamei, inclusiv asupra gustului și mirosului. Multe femei raportează că au dezvoltat un gust sau un miros exagerat pentru anumite alimente sau substanțe, în timp ce altele pot fi brusc repulsate de alimente sau mirosuri pe care le-au tolerat înainte.
Concluzie:
Deși toate aceste simptome sunt semne comune că ai putea fi însărcinată, ele nu înseamnă neapărat că aștepți un copil; corpul fiecărei femei răspunde diferit în timpul sarcinii, așa că cel mai bine este să te consulți cu medicul tău dacă ai orice îngrijorare sau întrebare cu privire la eventualele simptome pe care le-ai putea avea în timpul sarcinii.
Cunoașterea schimbărilor fizice care sunt frecvente la începutul sarcinii poate oferi viitoarelor mămici liniște sufletească în această perioadă emoționantă! Fiti informati pentru a avea o sarcina usoara.