La 22 de saptamani de sarcina

Gata!A miscat!Ii dau un cot zdravan viitorului tatic ca sa-i impartasesc bucuria.”Mmm, hmm, esti sigura?”,ma intreaba barbatul vietii mele cu o voce somnoroasa (este ora 3 noaptea),Adica ce vrea el sa insinueze,ca as putea confunda primul piciorus pe care mi-l da printul meu cu niste vulgare bolboroseli de mate?

Deodata,totul se leaga in capul meu.La 22 de saptamani de sarcina, copilul pe care il port in pantec capata deodata o realitate concreta.Trebuie sa-i gasim un nume acestui minunat micut despre care nu stiu inca daca este baiat sau fetita.

Maine ma voi uita in carticica cu prenume din lumea intreaga pe care mi-a imprumutat-o prietena mea Ana. „Si camera copilului? Te-ai gandit ca trebuie zugravita camera mica din fund?ma agit eu langa viitorul tatic, care adoarme intre timp.”Mi-ar place un verde nuanta ierbii, ce parere ai? Ce spui de numele Lola? Suna frumos pentru o fetita?Si Gigi daca va fi baiat? Iti place? Sau poate crezi ca e carn naiv…Drept raspuns, o sforaiala puternica. Insa nu imi pierd curajul pentru atata lucru O sa vorbim maine.

Ceea ce este bine pentru noi, viitoarele mamici moderne, este ca suntem bine informate.In general, inca din luna a treia incepem sa achizitionam o gramada de carti. Iar sotului ironic care ne intreaba daca ne pregatim sa ne dam doctoratul in obstetrica ii raspundem printr-o tacere dispretuitoare. Tata denaturat, ce mai!

Setea noastra de cunoastere merge pana intr-acolo incat ne adancim in acele lucrari care ne invata cum sa trezim la viata micuta minune si cum sa-i dam toate atuurile unei bogate dezvoltari personale. Lecturi premature dat fiind faptul ca micutul geniu in devenire nu este decat un foetus nedezvoltat? Se pare ca frenezia aceasta de a afla cat mai multe se opreste de indata ce s-a nascut copilul.Pentru ca intre doua biberoane si schimbatul scutecelor nu prea mai ai timp sa te cufunzi in acest gen de lecturi.