JANTE TABLA (Otel) – Tu STII care sunt AVANTAJELE utilizarii lor ?

JANTE TABLA (Otel) – Tu STII care sunt AVANTAJELE utilizarii lor ? JANTE TABLA (Otel) – Tu STII care sunt AVANTAJELE utilizarii lor ?

JANTE TABLA (Otel) – Tu STII care sunt AVANTAJELE utilizarii lor ? Prin definitie, janta este o piesa mecanica cu un aspect circular care se invarte in jurul axei sale. Fiind o inventie destul de veche, constituie baza fundamentala a vehiculelor

Prin definitie, janta este o piesa mecanica cu un aspect circular care se invarte in jurul axei sale. Fiind o inventie destul de veche, constituie baza fundamentala a vehiculelor.

Fie ca este din tabla, fie ca este din aliaj, aceasta are drept rol de a sustine anvelopa si de a fixa roata pe masina, de a oferi o mai buna aderenta si de a imbunatati performantele de condus ale masinii. Daca iti doresti un set nou de jante, la preturi foarte bune, gasesti jante tabla aici.

Jantele din tabla sunt fabricate dintr-o tabla de otel, cu o grosime de 3 - 5 mm pe care este aplicat un proces de presare cu o matrita si doua bucati sudate.

Caracteristicile principale ale Jantelor din Tabla

Materialul folosit la fabricarea lor, otelul in sine, este mai ieftin decat un aliaj de aluminiu, deci jantele din tabla vor avea mereu un pret mai mic.

Jantele din tabla sunt folosite in general, pentru masinile mai ieftine precum mini-citadinele sau citadinele. Dar si pentu remorci sau caravane. Si din cauza faptului ca sunt din otel, in general sunt mai grele fata de cele din aliaj.

De notat insa ca aceasta diferenta poate varia de la un model la altul. O janta mai grea reprezinta un dezavantaj atunci cand masina este echipata cu anvelope de vara. Mai mult, ele aduc un avantaj deloc de neglijat atunci cand masina are anvelope de iarna. Jantele fiind putin mai grele, permit o aderenta mai eficienta pe carosabilul cu zapada si deci o tinuta mai buna pe drumurile mai greu accesibile.

Jantele din tabla nu sunt jante recunoscute pentru estetica lor. Ele  sunt foarte solide deoarece au un design mai special cu gauri pentru aerisire care nu este atat de sensibil la lovituri si la socuri. Jantele din tabla sunt cele mai bune atunci cand vine vorba despre fiabilitate si soliditate. Pentru a le infrumuseta, se poate apela, totusi la un set de capace. O solutie care le ajuta sa devina mai agreabile. De asemenea, jantele din tabla prezinta un excelent raport calitate- pret.

Care sunt AVANTAJELE utilizarii unei jante din TABLA fata de cea din Aliaj

- pretul acestora, ele fiind foarte accsibile

- sunt mai solide, deci sunt perfect adaptate soselelor de la noi. Otelul nu se zgarie asa de tare in profunzime ca si aluminiul si nici nu se deformeaza daca cumva roata este lovita.

- se pot schimba capacele destul de des.

- au o mare rezistenta la incarcaturile statice si dinamice.

- sunt excelente mai ales pe timp de iarna cand sarea cu o actiune coroziva este aruncata pe sosea.

- se pot indrepta de asmenea mai usor deoarece otelul nu se fisureaza atat de usor ca si aluminiul.

- isi fac treaba foarte bine si sunt cele mai fiabile odata cu trecerea timpului.

Jantele sunt un element esential rotilor de la masina. Iar jantele din tabla sunt cel mai adesea alese de catre constructori din motive economice. Se caracterizeaza in primul rand prin soliditate si preturi concurentiale. Chiar daca nu au un aspect la fel de frumos ca in cazul jantelor din aliaj, jantele din tabla prezinta o multime de avantaje despre care s-a tot discutat. Mai multe informatii gasesti aici.

Sursa foto: Vadrexim