Iubesti arta? Acestea sunt cele mai bune orase de vizitat

  • Duminică, 20 Februarie 2022
  • Turism

Iubitorii de artă știu că călătoriile sunt o modalitate excelentă de a vedea minunat operele de artă de toate stilurile, mediile și nivelurile de faimă diferite. O mulțime de orașe sunt pline de muzee și galerii, poate fi greu să știi unde vrei să vizitezi mai întâi.

Pentru a clasifica cele mai bune orașe pentru artă, factorii luați în considerare au inclus numărul de muzee, galerii, sculpturi, artă stradală și colegii și universități de artă foarte apreciate.

Cu siguranță nu va fi surprinzător faptul că Veneția a ajuns pe primul loc, cu un scor de 6,81 din 10. Situl Patrimoniului Mondial UNESCO este renumit pentru laguna sa și arhitectura incredibilă care împodobește întregul oraș. De asemenea, are o pondere impresionantă de muzee (183,3 la milion de oameni) și monumente, precum și statui (94 la milion de oameni).

Pe locul doi în Miami, pe care cei mai mulți oameni îl asociază cu plajele sale, dar este și o destinație artistică grozavă. Are 113,1 muzee la un milion de oameni, 30.391 de căutări de artă stradală la un milion de oameni, precum și 130.949 de postări pe Instagram la un milion de oameni. Acesta găzduiește multe muzee impresionante, inclusiv Muzeul de Artă Pérez din Miami.

Un alt oraș italian a ocupat locul trei: Florența. Orașul toscan, cunoscut sub numele de Leagănul Renașterii, găzduiește multe muzee incredibile care găzduiesc artă emblematică renascentist, precum și monumente și statui peste tot. Există 204,5 muzee la un milion de oameni acolo.

Mai multe orașe din Statele Unite s-au clasat în top 10, inclusiv San Francisco, care a ajuns pe locul 5, precum și Sante Fe (numărul 7) și Seattle, care s-au clasat pe locul 8. Printre orașele europene care au ajuns pe listă se numără Viena pe locul al patrulea, Berlinul pe locul 9 și un alt oraș italian, Milano, completând lista pe locul 10.