Istoria parfumurilor din antichitate si pana azi

Istoria parfumurilor din antichitate si pana azi Istoria parfumurilor din antichitate si pana azi

Istoria parfumurilor este destul de fascinantă și datează din cele mai vechi timpuri. Parfumurile au fost folosite de către egiptenii antici pentru a-și parfuma mormintele și pentru a imbalsama trupurile dupa moarte, ei aveau convingerea că parfumurile au puterea de a îndepărta spiritele rele. Parfumurile erau folosite si la ceremoniile religioase sau in diverse ritualuri de îngrijire personală.

In Grecia Antica, parfumurile au fost folosite in acelasi fel ca in Egiptul Antic, dar si pentru a-i parfuma pe oameni și pentru a-i face să se simtă mai bine. Se credea atunci că parfumurile au proprietăți terapeutice și erau utilizate pentru a trata diferite afecțiuni.

In Roma Antica erau foarte apreciate pentru valoarea lor estetică.Oamenii obișnuiau să se spele cu apa parfumata și să folosească uleiuri parfumate pentru a-și înfrumuseța pielea și parul.

În Evul Mediu, parfumurile au început să fie produse în Europa, în special în Italia. Parfumurile erau folosite în mod similar ca în perioadele anterioare, dar au devenit in acelasi timp si un simbol al statutului social și au fost utilizate pentru a face impresie la curtile regale din intreaga Europa.

In acea perioada parfumurile au fost folosite si de catre Biserica pentru a parfuma lacasurile de cult, mai erau utilizate in industria textila pentru a da un miros placut materialelor din care se fabricau haine.

In Romania au aparut inca din perioada Imperiului Roman. In acele vremuri, parfumurile erau folosite pentru a acoperi mirosurile neplacute si pentru a da o nota de lux si rafinament persoanelor care le foloseau.

Incepand cu secolul al XVIII-lea, parfumurile au inceput sa fie produse în mod industrial și au devenit cu timpul mai accesibile pentru oamenii de rând. În secolul al XIX-lea, parfumurile au ajuns sa fie un element important al industriei de infrumusetare și au început să fie promovate agresiv.

Ele au devenit foarte raspandite in mediul elitei aristocratice care le folosea atat pentru a acoperi diversele mirosurile neplacute, cat si pentru a epta si etala ca apartin unei anumite clase sau categorii sociale.

In ziua de azi, parfumurile sunt produse la nivel mondial și sunt utilizate în diverse scopuri, de la îngrijire personală pana la a parfuma incaperile unei case, loc, etc.. Sunt parte importantă din domeniul infrumusetarii si sunt utilizate de majoritatea populatiei, ele sunt disponibile intr-o varietate de forme, arome, mirosuri, cantitati, etc. Ai de unde alege!!!

In Romania, parfumurile sunt disponibile in magazinele specializate, in marile hypermarket-uri si supermarket-uri. Parfumurile pot fi cumparate online, prin intermediul diferitelor site-uri din domeniu, ori prin intermediul altor platforme de comert electronic, marketplace-uri,etc.

Preturile lor variaza in functie de Brand, cantitate, colectii, etc si poate incepe de la 5-10 euro pana la sute, mii sau chiar zeci de mii de euro daca vorbim despre editiile exclusiviste de la marile firme de parfumuri. Cumpara cea ce tie iti place!!!