Intoarcerea la job din vacanta

  • Marţi, 17 Decembrie 2019
  • Afaceri
Intoarcerea la job din vacanta Intoarcerea la job din vacanta

1 septembrie, luni, a fost o ironie fina a vietii de angajat. Pagina de Facebook a fost plina cu statusuri scrise de la birou, fotografii amuzante care subliniaza cum sa urasti mai intens ziua de luni si poze din vacanta ce tocmai s-a incheiat.

Ei bine, stim cu totii ca este dificila intoarcerea. Totusi, in ciuda revoltelor si a dorului de vara, incet-incet incepe adaptarea la realitate: inapoi la job.

concediaza-ti-seful.ro iti prezinta cateva sfaturi care-ti vor usura revenirea la birou:

Pastreaza cel putin 24 de ore intre ultima zi din calatorie si prima zi de jobIn cazul in care vii de departe exista riscul sa pierzi avionul sau sa nu ajungi la timp acasa. Nu ai vrea sa ajungi la birou dupa ce ai dormit in aeroport sau pe autostrada. Ai nevoie de energie si odihna pentru a incepe. Programeaza-ti vacanta cat sa ai timp sa te organizezi inainte de job.

Nu-ti pregati to do list-urile

Probabil pentru ca luni seara vei fi deprimata ca nu ai reusit mare lucru din ce ti-ai propus. Daca te intorci cu avionul, lasa deoparte agenda si bucura-te de drumul inapoi, termina de citit cartea sau vezi ce e in trend toamna aceasta. Obligatiile incep de luni, nu te pripi in a ti le asuma.

Mergi la birou cat mai devreme posibil

Daca poti sa mergi pe jos, atunci ia-ti 30 de minute de plimbare matinala cu muzica-n casti. Incearca sa te readaptezi spatiului de lucru, aseaza-ti obiectele de pe birou si savureaza cafeaua. Pregateste-te pentru ziua care urmeaza, dezactiveaza-ti mesajul automat de reply al e-mail-urilor, dar fii rezonabila cu timpul tau. Probabil ca dintre cele noua ore petrecute la birou, una se va duce povestind cu colegii despre perioada in care nu v-ati vazut.

Citeste stirile

De obicei alegi sa te deconectezi de tot mediul exterior si sa te bucuri de timpul dedicat tie. Daca ai calatorit si vizitat, probabil ca nu ai tinut pasul cu ce se intampla in lume. Ei bine, cat timp savurezi cafeaua, poti citi stirile cele mai importante si te poti pune la curent cu tot ce se petrece in jurul tau, de la mediul politic, la moda si entertainment.

Prioritizeaza task-urile

Probabil ca vei gasi casuta de e-mail-uri plina si ca vei merge la cateva meeting-uri cu echipa pentru a primi toate informatiile si situatiile actualizate. Ai nevoie de ceva timp pentru a intra din nou in ritm, asa ca ia-ti notite si prioritizeaza-le in functie de deadline si importanta.

Nu merge la intalniri in afara biroului

Ai nevoie sa rezolvi ce tine de ”interior” si sa petreci ceva timp cu echipa ta. Daca vei merge la intalniri cu clientii sau furnizorii adaugi mai mult stres decat e normal pentru aceasta zi.

Nu-ti lua sa lucrezi acasa

Stim ca nu ai sa lucrezi, ci ai sa te uiti nostalgica la pozele din vacanta.

Fa-ti planuri pentru orele de dupa job

Intalneste-te cu cei dragi pe care nu i-ai vazut cat ai fost plecata, ofera-le suvenirurile cumparate si petreceti timp impreuna. Stii cum se spune, am nevoie de o vacanta dupa vacanta asta, asa ca relaxeaza-te si incarca-ti bateriile dupa prima zi de la birou.