Insule din Europa pe care trebuie sa le vizitezi in 2021

  • Sâmbătă, 3 Iulie 2021
  • Turism
Insule din Europa pe care trebuie sa le vizitezi in 2021 Insule din Europa pe care trebuie sa le vizitezi in 2021

Mljet, Croația

Dacă am vrea să trăim lângă un parc național. Este considerată una dintre cele mai frumoase stațiuni croate de vacanță, deși nu mulți cunosc insula Mljet care se află în Dalmația și jumătate din teritoriul său este un parc național. Având o natură sălbatică neatinsă, o mare și lacuri cristaline face acest loc perfect pentru recreere. De asemenea, are oportunități ideale pentru alpinism și ciclism. Pe lacul său mai mare, există o insulă unde putem vizita mănăstirea benedictină Fecioara Maria, construită în secolul al XII- lea. Mănăstirea, unde putem obține experiențe culturale și culinare memorabile, poate fi abordată cu barca.

 San Domino, Italia

Dacă căutăm cel mai bun loc pentru sport. În Marea Adriatică există un arhipelag, iar San Domino este singura insulă dintre acestea care are o plajă cu nisip. Această insulă de 280 de hectare este înconjurată de o mare cristalină, perfectă pentru scufundări sau pescuit, în timp ce pe uscat insula este verde, datorită florei sale bogate.

Sicilia

Italia, în Sicilia întotdeauna strălucitoare, poate găsi tot ce ar putea căuta un turist. Vremea frumoasă, țărmul frumos, munți înălțiți spre cer, orașe incitante, dispoziție mediteraneană, vulcan activ, facilități de drumeții și așa mai departe. Dacă sunteți în căutarea unei destinații unice care poate fi abordată cu ușurință și costurile de călătorie sunt relativ mici, mai mult, are o vreme plăcută, Sicilia este alegerea ideală!

Ilhéu de Vila Franca do Campo (Azore, Portugalia)

Dacă doriți să faceți baie într-un crater vulcanic. Deși face parte din arhipelagul din Oceanul Atlantic, este situat în partea cea mai vestică a Europei, iar calderea vulcanului, plină cu apă sărată, aparține Portugaliei. Marginea calderelor este atât de fragmentată încât valurile se revarsă peste ea. Ilhéu de Vila Franca do Campo este un recif de corali în formă semicirculară care face plaja unică și lasă experiențe memorabile vizitatorilor. Insula oferă, de asemenea, numeroase facilități de sporturi nautice.

Corfu

Dacă nu ați decis dacă vizitați o insulă sau petreceți vacanța pe uscat.

Dacă nu sunteți sigur dacă puteți sta pe orice insulă o săptămână întreagă, călătoriți la Corfu! 

Pe de o parte, este atât de diversă în facilități încât nu te poți plictisi niciodată (golfuri uimitoare, grădini portocalii, casele de familie ale lui Gerard Durell, palatul Sissy, bisericile și mănăstirile ortodoxe și capitala) și, pe de altă parte, nu te vei plictisi niciodată uitați de excursiile către insulele învecinate (Paxos și Antipaxos) și către una dintre cele mai frumoase părți ale Greciei, la Praga și în Albania.

Ibiza, Spania

Dacă doriți să petreceți și să vă răcoriți, nu este numită doar Insula Partidului, ci și „Insula Albă” datorită nisipului său alb ca zăpada de pe plaje și a caselor medievale albe ca zăpada. 

Este considerat unul dintre cele mai frumoase paradisuri turistice din Europa. 

Întregul său teritoriu face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ibiza este 3 - lea cel mai mare insulă dintre Insulele Baleare. 

Este centrul petrecerilor din Europa și este considerat locul preferat al generației tinere, deoarece Ibiza este renumită pentru toleranța sa unică. Aici tolerează beții și comportamentul scandalos.

Cipru

Dacă ne place amestecul de culturi. Geographycally Cipru este o parte din Asia , dar din 2008 a fost o parte din zona euro, si este 3 - lea cel mai mare insulă de pe Marea Mediterană. 

Fusese cucerit de egipteni, greci, romani, arabi, turci, englezi și venețieni printre alte națiuni și își părăsise trăsăturile culturale. 

Se presupune că Aphrodité, zeița iubirii a fost amândoi aici, prin urmare cea mai mare vedere este stânca de unde a ieșit din spuma mării. Ciprul are plimbări largi pe malul mării, orașe abundente, plaje care pot satisface orice nevoie, castele și ruine antice care fac din insula iubirii un loc de neuitat.

Capri, Italia

Dacă doriți să vă bucurați de tot.

Pe această insulă vă puteți distra din plin, deoarece Capri este numit și paradisul de pe Pământ.

Are frumuseți naturale minunate (Peștera Albastră, stânci în mare, parcuri și grădini frumoase) , ruinele pictate din epoca romană (din vremurile în care au trăit Augustus și Tiberiu), Villa San Michele și Axel Munthe medicul suedez își au și palatul aici. 

Mai mult decât atât, puteți gusta lichiorul local făcut din lămâi numit limoncello și, de asemenea, ciocolata albă cu aromă de lămâie și portocală.