Instructiuni de utilizare Mixer cu bol si palete

MĂSURI DE SIGURANŢĂ

Cand folositi aparatele electrocasnice, trebuiesc indeplinite anumite măsuri de siguranţă după cum urmează:

 1. Cititi toate instrucţiunile cu atenţie.
 2. Pentru a vă proteja impotriva electrocutării, nu scufundaţi firul electric, ştecherul sau oricare altă parte a aparatului in apă sau in alt lichid.
 3. Nu răsuciţi niciodată cordonul in jurul aparatului, deoarece acest lucru poate cauza impuşcarea firului electric sau slăbirea legături la intrarea in aparat.
 4. Atunci cand este in apropierea copiilor sau este folosit de către copii, este necesara supravegherea indeaproape a aparatului.
 5. Scoateti aparatul din priză atunci cand nu-l folositi sau inainte de a-l curăta.

 1. Nu folositi aparatul dacă observaţi orice defectiune la firul electric, ştecher sau dacă aparatul nu functionează corect din cazul defecţiunilor de orice fel, duceţi aparatul la cel mai apropiat centru service autorizat, pentru examinare, reparare sau reglare.
 2. Folosirea oricăror accesorii nerecomandate de către producător pot produce incendii, electrocutări sau rănirea persoanelor.
 3. Nu forţaţi motorul prin incercarea de a amesteca ingrechente solide care nu permit mişcarea liberă.
 4. Evitat contactul cu paletele in mişcare.Feriti mainile, părul, hainele,spatulele şi alte instrumente in timpul folosirii aparatulul, pentru a reduce riscurile rănirilor sau a evita defectarea mixerului.
 5. Nu se va folosi in aer liber.
 6. Nu lăsati firul electric să atarne peste margini tăioase sau să atingă suprafete fierbinti şi nu plasati aparatul pe sau langă arzătoare electrice sau cu gaz, sau in cuptoare incălzite.
 7. Nu fotositi aparatul cu un fir improvizat, cu un prelungitor situat pe o supratată umedă, ori dacă acesta sau mainile dumneavoastră sunt ude.
 8. Nu folositi aparatul in alte scopuri decat cel pentru care a fost fabricat,folosirea lui in scopuri comerciale, toate astea ducand la anularea garanţiei.
 9. Asiguraţi-vă că tensiunea prizei corespunde cu tensiunea inscrisă pe eticheta de pe aparat.
 10. Nu folositi aparatul dacă priza este defectă.
 11. Aparatul nu necesită ungere.
 12. Demontati paletele amestecătoare inainte de spalare.
 13. Pastraţi instrucţiunile pentru folosirile ulterioare. La fiecare 10 min. de folosire a aparatului faceţi o pauză de 5 min.

UTILIZARE

 1. MONTAREA ACCESORIILOR

Paletele:se folosesc pentru prepararea cremelor, pentru a bate albusunle spuma, amestecarea compozitiei pentru clatite, etc.Pentru montatea paletelor introduceti tilefe in orificiile de pe carcasa si apasati usor pana la capat. Pentru demontare apasati butonul EJECT (2) Paletele pentru aluat.

IMPORTANTI Paleta pentru aluat care este prevazuta cu saiba de protectie trebuie introdusa in orificiul cu diametru mai mare. ln caz contrar exista riscul ca aluatul sa se reverse din vas Pentru atasarea/ detasare procedati ca si in cazul paletelor obisnuite.

 1. OPERARE

PALETELE

Avand accesonile atasate conectati aparatut la priza.Porniti aparatul mutand selectorut de turatie pe una din treptele 1.2.3.4.5,6 sau 7, in functie de reteta Si de tipul alimentelor.

 1. CURATAREA APARATULUI

Niciodată nu scufundaţi aparatul in apă sau in alt lichid. Scoateti-l din priză aparatut şi indepărtaji paletele. Spălati paletele in apă cu detergent.

Carcasa motorului se va şterge cu o carpa umedă şi moale.

ATENTIEI Orice defectitune va fi remediată numai de către un service autorizat

SE PIERDE GARANTIA IN CAZUL:

 1. Nerespectarea de catre beneficiar a instructiunilor de utilizare, de intretinere, de manipulare, de transport sau depozitare, cuprinse in acest manual de utilizare.
 2. Exploatarii defectuoase a aparatului de catre beneficiar: setari sau instalari incorecte, surse de alimentare defecte, prize fara impamantare etc.
 3. Utilizarea aparatului in medii necorespunzatoare (de umezeala, temperaturi ambiante foarte mari sau foarte mici, praf, scurt-circuit sau radiatii electromagnetice.
 4. Patrunderii de lichide, metale sau alte substante in interiorui aparatului.
 5. Supuneni, accidentale sau nu, la variatii de tensiune din partea retelei de alimentare sau de descarcari