Îngrijirea plăpumilor din puf: Ce trebuie să știți?

Îngrijirea plăpumilor din puf: Ce trebuie să știți? Îngrijirea plăpumilor din puf: Ce trebuie să știți?

Păturile din puful de gâscă nu sunt doar produse de lux, ci și unele dintre cele mai confortabile accesorii de dormit. Acestea asigură un somn sănătos și liniștit, atât în nopțile reci de iarnă, cât și în celelalte sezoane. Dacă ați avut norocul să investiți într-o plapumă de înaltă calitate, atunci v-ați convins deja personal de numeroasele sale avantaje. Acum rămâne să învățați cum să aveți grijă de aceasta, astfel încât să vă bucurați de căldură și confortabilitatea ei pentru mai mult timp.

De ce îngrijire au nevoie păturile din puf?

Puful este cunoscut pentru faptul că este un material 100% natural, dar, spre deosebire de lână și bumbac, necesită îngrijiri mai speciale. Pentru a-și păstra proprietățile inițiale cât mai mult timp posibil, pernele și păturile din puf au nevoie de curățare și întreținere adecvată.

Cea mai corectă soluție este să fie duse la curățătorie chimică, pentru a menține igiena bună, fără a dăuna umpluturii. Spălarea în mașina de spălat a păturilor din puf este, de asemenea, posibilă. Cel puțin în ceea ce privește produsele de lux marca Poohy - https://poohy.ro/.

Îngrijirea pentru plapuma și perna din puf poate fi împărțită după cum urmează:

Zilnice:

Fluturați păturile și pernele în fiecare dimineață pentru a-și redobândi structura pufoasă. În zilele însorite, este bine să le scoateți afară pentru aerisire. Puful natural are proprietăți higroscopice (absorbția și evaporarea umidității). Pentru a proteja husele de murdărie, folosiți întotdeauna huse pentru cearceafuri și fețe de perne.

Dimineața, vă recomandăm să lăsați pernele într-un loc deschis, cu acces la aer. Dacă doriți ca plapuma să rămână frumoasă și pufoasă ani de zile, încercați să nu vă așezați sau să vă culcați pe aceasta. În ciuda faptului că puful este destul de elastic, impactul constant asupra sa poate deteriora proprietățile sale termice.

Curățare:

Spălarea frecventă și ne-necesară poate deteriora puful, scurtând astfel durata de viață a păturilor și pernelor dumneavoastră. Dacă apreciați patul dvs. de puf, este mai bine să-l protejați de murdărie în loc să-l curățați prea des. Se recomandă curățarea produselor din puf o dată la 2 ani, cu excepția cazurilor în care apar incidente care necesită o igienă regulată.

Nu recomandăm cu fermitate spălarea pernelor cu puf de gâscă acasă! Cu toate acestea, dacă totuși decideți să o faceți, este recomandat să utilizați o mașină de spălat cu încărcare frontală și să folosiți produse specializate. Este important ca mașina să aibă un program pentru produsele din puf. Asigurați-vă că husele sunt intacte înainte de a le pune în mașină. După spălare, uscați bine produsele, agitându-le din când în când.

Stocare:

După cum probabil știți, toate produsele naturale sunt higroscopice, prin urmare, o condiție obligatorie pentru stocarea corectă a acestora este să fie păstrate într-un loc cu circulație constantă a aerului. Este recomandat să le păstrați într-o stare liberă, fără a le comprima, ceea ce ar putea duce la comprimarea produselor și pierderea pufului lor natural.

Înainte de a depozita păturile de iarnă la începutul verii, aerisiți-le bine. Utilizați soluții speciale împotriva dăunătorilor (molii) în zonele de depozitare, deoarece acești paraziți pot deteriora nu numai căptușelile textile, ci și umplutura costisitoare.

Durata de utilizare a produselor din puf de gâscă este extrem de lungă: 20 de ani pentru pături și 10 ani pentru perne. Cu toate acestea, viața lor utilă depinde în primul rând de îngrijirea acordată, așa că abordați-le dragostea necesară produselor de pat din puf și acestea vă vor răsplăti cu o îmbrățișare caldă și moale.