Ingrijirea perfecta a corpului la viitoare mamici

Ingrijirea perfecta a corpului la viitoare mamici Ingrijirea perfecta a corpului la viitoare mamici

Ingrijirea corpului

Modificarile hormonale si fiziologice care afecteaza corpul unei viitoare mame cer o igiena mai riguroaslar nu excesiva.

Temperatura corpulula au creste usor deasupra celei normale, ceea ce favorizeaza transpiratia si uscarea pielii. Este recomandat ca pana la sfarsitul sarcinii sa se faca dusuri zilnice.O toaleta intima zilnica va limita riscurile de infectie cu bacteriile continute in scaun si in secretiile vaginale (mai abundente in timpul sarcinii).

Mai tonice dacat baia, dusurile zilnice vor ajuta la intarirea sanilor si a muschilor abdominali, eliminand in acelasi timp excesul de transpiratie. Utilizati un sapun moale, care nu „decapeaza” pielea si ii pastreaza proprietatile protectoare naturale. Riscurile de iritatie si alergie sunt marite. Daca ai mancarimi, in special la nivelul abdomenului, acolo unde pielea este intinsa, afla ca este o jena curenta. Acestea sunt de obicei datorate uscarii pielii. Dupa fiecare dus, aplica o crema hidratanta sau anti-vergetun pe zonele sensibile ale corpului : sani, pantece, coa pse.

Daca preferi baia, nu te lipsi de aceasta. Evit-o numai in ultimele doua luni ale sarcinii :rotunjimea excesiva a burtii risca sa te dezechilibreze pe parcursul manevrelor delicate de intrare si iesire din baie.

Toaleta intima

Transpiratia, secretiile mai abundente, germenii intestinali si riscurile de infectie vaginala sunt marite pe parcursul sarcinii. Dupa fiecare scaun este recomandat sa se faca o toaleta vulvara si anala. Incepe cu vulva, fara a neglija nici un pliu si termina cu anusul. Evita miscarea inversa, din spate spre fata, care favorizeaza introducerea germenilor intestinali in vagin.

Efectueaza toaleta cu un sapun sau un produs de igiena intima, cu ajutorul unui servetel de hartie sau la un bidet plin cu apa calduta. Nu folosi manusa de toaleta deoarece aceasta reprezinta un adevarat cuib de microbi. Clateste-te si sterge-te cu atentie.

Cu exceptia unei recomandari medicale, spalaturile vaginale (toaleta vaginala interna) sunt in mod expres contraindicate. Acestea pot distruge flora naturala protectoare.

In sfarsit, asigura-te ca partenerul tau respecta de asemenea o igiena buna