Ingrediente de detoxifiere pe care le puteti gasi in aproape orice Bucatarie

Imaginați-vă că consumați toate alimentele grase și uleioase fără a expulza fiecare din ele din organism. 

Pe lângă consumul de alimente, există și băuturi alcoolice și trabucuri  sau țigări la care ne expunem corpul. Imaginează-ți cât de dăunătoare sunt, mai ales dacă rămân mai mult în interiorul sistemului nostru.

În ciuda faptului că li se spune cât de periculoase pot fi aceste obiceiuri, oamenii par să nu renunțe la ele atât de ușor. Așa că, în loc să împartă totul, ei găsesc alternative sănătoase care pot ajuta la contracararea acestor efecte negative. Una dintre alegerile mai sănătoase este sub formă de detoxifiere internă.

Detoxifierea este o formă de curățare internă care ajută la eliminarea toxinelor din organism. 

Deși există organe special pentru această funcție, este, de asemenea, cel mai bine să o completați mâncând sau bând tipul potrivit de alimente.

Băuturile de detoxifiere, în special, au câștigat popularitate în rândul persoanelor care intenționează să slăbească. Cel mai bun lucru cu băuturile de detoxifiere este că este ușor de făcut și ingredientele nu sunt greu de găsit. Motivează oamenii să fie consecvenți cu această practică, dat fiind faptul că ingredientele necesare sunt ieftine și ușor accesibile. 

Facem bine pentru corpul nostru, fără a ne răni portofelele în acest proces.

Deci, care sunt ingredientele de bază de detoxifiere pe care le putem găsi cu ușurință în bucătăria noastră? 

Citiți mai departe pentru a afla…

Lămâia este cel mai de bază ingredient în prepararea unei băuturi detox. 

Doar feliați câteva felii, adăugați apă și e gata. Lămâia este foarte importantă în prepararea băuturilor de detoxifiere din patru motive majore. În primul rând, ajută procesul de digestie. 

Consumul de apă caldă de lămâie înainte de a merge în pat și după trezire ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. În al doilea rând, consumul de apă cu lămâie poate ajuta producția de acid din stomac și bilă să funcționeze chiar dacă dormim. În al treilea rând, ne face pielea mai vibrantă și mai tânără, deoarece lămâile sunt o sursă foarte sănătoasă de vitamina C. În al patrulea rând, ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. 

Persoanele care sunt pe calea pierderii în greutate nu ar trebui să sară niciodată lămâile din lista de cumpărături.

Acest condiment galben strălucitor poate face minuni organismului nostru, mai ales atunci când este infuzat în apă caldă. Consumul de apă cu turmeric dimineața devreme poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr, deoarece ajută organismul să proceseze corect zahărul. Acest lucru îi poate aduce foarte mult pe cei cu dinte de dulce și pe cei cu diabet. De asemenea, reduce inflamația, care ajută persoanele cu artrită, primind orice durere. La fel ca lămâia, turmericul este, de asemenea, un ingredient bun pentru a fi folosit pentru persoanele care doresc să suplimenteze în mod natural pierderea în greutate și procesul metabolic. Pe lângă apa de turmeric, poate fi folosită și ca ingredient în alimente și preparate. Unii oameni chiar amestecă o strop de ea în iaurturile lor.

Alții văd menta ca un accesoriu pentru a ajuta la oferirea apei de detoxifiere care adaugă gust și senzație de revigorare. 

Dar este mult mai mult decât aromele sale. Menta a fost folosită de mult timp în medicina naturistă pentru a ajuta la combaterea congestiei și a răcelilor. 

Este, de asemenea, un ingredient natural bun pentru a combate respirația urât mirositoare și pentru a promova o mai bună sănătate orală. Potrivit studiilor, menta poate reduce și depresia, deoarece este un stimulent natural. Mirosul de mentă poate atenua starea de spirit și poate energiza creierul.