Ingrediente, ce contin produsele pe care le cumparam din magazine

Rozaceu:Stare congestionanta a fetei, permanenta, insotita de dilatarea vaselor sangvine si de acnee pe fata.

Salvie:Numele sau latin “sovara” inseamna “a vindeca”, ea are un efect tonic si ajuta circulatia sangvina; este eficienta pentru cicatrizarea tesuturilor.

Santal:Substante mirositoare provenind de la un arbore exotic cu lemn alb sau rosu.

Sauna:Baie de aburi uscata intr-o maniera finlandeza.

Scortisoara:Substanta aromatica extrasa din scoarta arborelui cu acelasi nume; stimuleaza functiile circulatorii si poate provoca o usoara ridicare a temperaturii.

Sebumul:Compus din pielea care are apa, proteine si grasimi. De natura grasa, el protejeaza pielea de microbi, asigura impermeabilitatea pielii, lubrefiaza firele de par si ajuta la mentinerea unei anumite supleti a pielii.

Talc

Silicat de magneziu utilizat pe piele pentru a preveni iritatiile; regasit in formulele pudrelor faciale si ale fardurilor; talcul are o putere absorbanta.

Talasoterapie

Utilizarea, in scopul tratamentelor corporale, a apei marii si a climatului marin.

Tanin

Substanta vegetala care are un efect astringent asupra pielii.

Ulei

Substanta simpla sau amestec de substante de consistenta grasa; indisolubila in apa, de origine vegetala, animala sau minerala.

Unt de karit

Provine dintr-o samanta a unui arbore african, din care se extrage o substanta grasa; acest unt ofera protectie solara si are proprietati emoliente.

Urzica

Aceasta planta e bogata in minerale; secreta un lichid iritant care poseda totusi multiple calitati; ea e purifianta si poseda un continut bogat de magnezu si fier, ceea ce ii confera virtuti stimulatoare pentru pielea capului.

Varice

Dilatatie permanenta a unei vene; e bleu si in relief; cele care sunt mai mici si fine sunt numite varicozitati

Vergeturi

Firisoare albe sau violacee (la aparitie), situate mai ales pe sani, burta, solduri, fese, coapse; cauzele sunt adesea ereditare sau datorate unei rapide si importante crize de greutate.

Vetiver

Planta indiana ale carei radacini uscate sunt utilizate in parfumerie.

Vitamine

Substante chimice indispensabile organismului; vitaminele sunt necesare in mici cantitati, dar ele joaca un rol important in mentinerea echilibrului.

Vitiligo

Zone albe delimitate pe piele, cauzate de absenta pigmentarii pielii.