ING ajunge la 1.000 de angajati

  • Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
  • Finanțe
  • Publicat de
ING Romania ING Romania

Centrul olandez de dezvoltare software ING din Romania a ajuns la 1.000 de angajati si intentioneaza sa continue angajarea in urmatoarele luni.

ING Tech Romania a inceput cu 100 de angajati in 2015 si a crescut constant, adaugand 150-200 de specialisti in fiecare an. Anul acesta, centrul a continuat sa se dezvolte si a angajat 200 de specialisti in IT, in ciuda pandemiei. Aceasta este o veste foarte buna deoarece acesti salariati au un salariu brut mult peste salariu mediu pe economie.

Centrul este implicat in dezvoltarea domeniilor strategice ale grupului ING, cum ar fi serviciile bancare de baza, canalele digitale, produsele bancare si gestionarea datelor. De asemenea, contribuie la strategia de digitalizare a grupului prin dezvoltarea de servicii IT complete, de la analiza comportamentului clientilor, promovarea de noi procese si produse, pana la dezvoltarea si operarea aplicatiilor care sunt esentiale pentru activitatea grupului.

"Din 2015, ne-am consolidat pozitia de centru tehnologic global, atat in cadrul grupului ING, cat si pe piata locala. Ne concentram pe dezvoltarea serviciilor digitale end-to-end care pot fi adaptate si utilizate in toate tarile in care ING este prezenta Cresterea numarului de angajati la 1000 este un pas important care ne permite sa aducem o contributie mai mare la crearea unei platforme digitale globale in cadrul ING ", spune Marian Ion, CEO ING Tech Romania.

Compania a trebuit sa se adapteze noilor conditii de pandemie si si-a mutat toate procesele online, inclusiv recrutarea, integrarea de noi angajati si instruirea. Toti angajatii ING Tech Romania lucreaza de acasa din martie si vor continua sa o faca cel putin pana la sfarsitul acestui an.

„In prezent lucram la definirea unui nou mod de lucru pentru urmatorii ani si intentionam sa crestem cat mai mult gradul de flexibilitate pentru angajati si optiunile de lucru disponibile”, a spus Marian Ion.

ING Tech Romania a atins o cifra de afaceri de 53 de milioane EUR in 2019, in crestere de la 8 milioane EUR in 2015.

Grupul IT romanesc Bittnet cumpara 25 procente din dezvoltatorul de software Softbinator Technologies

Bittnet (BNET), un grup roman de companii cu activitati in sectoarele IT si educatie digitala, va prelua o participatie de 25 procente la compania locala de dezvoltare software Softbinator Technologies.

Valoarea tranzactiei se ridica la aproximativ 2 milioane USD, care trebuie platita printr-un mix de numerar si capital propriu.

Softbinator Technologies, o companie de dezvoltare de produse in domenii precum fintech, edtech, healthtech, e-commerce, IoT, RPA, inteligenta artificiala / robotica si blockchain, are doua centre de dezvoltare in Bucuresti si Constanta, care reunesc peste 80 de ingineri software.

Pentru Bittnet, investitia in Softbinator reprezinta inceputul unui nou domeniu in serviciile IT: dezvoltarea de software. Actionarii grupului vor vota asupra inchiderii acestei intelegeri in noiembrie.

Bittnet si-a listat actiunile la Bursa de Valori Bucuresti in aprilie 2015. De atunci, a efectuat mai multe achizitii, utilizand fonduri extrase de pe piata de capital. in prezent, grupul are o capitalizare de piata de 139 mln RON (28,6 mln EUR).