Influentele negative ale carantinei

Carantinarea la domiciliu si desfasurarea tuturor activitatilor cu mai putin contact cu cei din jur are menirea principala de a ne salva viata. Insa, din pacate, aceasta vine la pachet cu numeroase efecte adverse, efecte nocive care cu greu ar putea fi compensate in viitor. De ce isi doresc oamenii din ce in ce mai mult sa revina la o situatie normala in care procesele si activitatile sa se desfasoare in mod obisnuit, aflati in cele ce urmeaza.

 

Influentele negative ale carantinei

 

l  Distantarea sociala

Cu cat vom petrece mai mult timp alaturi de oameni, cu atat vom uita ce inseamna un contact fizic, prietenia adevarata si relatiile dintre oameni, o legatura de altfel extrem de importanta.

 

l  Scaderea gradului de educatie

Timpul liber petrecut in fata telefonului si/sau a calculatorului nu doar ca poate induce o serie de probleme de sanatate, dar in acelasi timp scade si atractivitatea fata de cunoastere si educatie, lucru pe care-l putem vedea deja. Exista foarte multe procese ce nu se pot desfasura la adevarul lor potential in mediul online (de exemplu, scoala).

 

l  Limitarea libertatii

A fi liberi adesea este similar cu a face lucrurile asa cum ne dorim, atunci cand ne dorim acest lucru. Iar aceste experiente vin cu vaste cunostinte si experiente noi ce animeaza pofta de viata.

 

Si voi ati sesizat aceste efecte negative ale carantinei?