închidere Terasă și balcon cu Folie Transparentă

închidere terasă balcon închidere terasă balcon

O idee de afacere personală pe care o poți pune în practică pe balcon

 

Dacă locuiești într-un oraș mare și dispui de un balcon spațios, înseamnă că ai deja toate resursele necesare pentru începerea unei afaceri de proporții. Mai ales dacă are o orientare bună, un balcon deschis are un potențial imens pentru dezvoltarea unei afaceri de acasă și poate fi folosit de exemplu pentru creșterea plantelor.

 

Imaginează-te cum ar fi să nu mai trebuiască de azi înainte să te trezești de dimineață pentru a merge la muncă, ci în loc de timpul petrecut în trafic și printre hârtii de la birou, să-ți faci o cafea așa cum îți place și încă adormit să pășești în mica ta seră urbană care pe lângă faptul că te bucură nespus, îți finanțează și traiul de zi cu zi.

 

O afacere de acasă este visul oricărui om care dorește să fie cu adevărat liber, iar pentru cei care știu să profite la maxim de bunurile pe care le dețin deja, acest vis se poate transforma rapid într-un mod de trai. În Statele Unite ale Americii de exemplu, există o mulțime de persoane creative și curajoase care datorită unei sclipiri de moment s-au hotărât să-și ia viața în propriile mâini și să înceapă în oraș afaceri personale bazate pe grădinărit.

 

Cum să începi o afacere cu plante pe balcon?

 

Faptul că deții deja spațiul unde urmează să-ți desfășori activitatea este un avantaj enorm. Înseamnă că nu va trebui să plătești niciodată chirie și ai mână liberă în legătură cu tot ce înseamnă amenajări. Dar ca orice altă afacere și o afacere de acasă necesită un minim de investiție care constă în următoarele achiziții și dotări:

 

Pasul 1: Izolarea balconului

 

România este o țară cu o climă destul de pretențioasă pentru creșterea plantelor de apartament. Nu multe rezistă temperaturilor negative de peste iarnă și din acest motiv este nevoie să-ți închizi balconul pentru a le putea ține acolo pe tot parcursul anului. Pe de altă parte, ca orice alte vietăți, plantele respiră și transpiră și este recomandat ca locul în care le crești să fie bine aerisit mai ales pe timpul verii pentru ca ele să crească frumoase și puternice.

 

O metodă practică și convenabilă de închidere balcon este instalarea unor rulouri din material PVC în loc de geamuri. Aceeași metodă poate fi folosită și pentru închidere terasă în cazul localurilor în care se servește mâncare și băutură afară, până toamna târziu. Pentru a închide un balcon cu folii PVC nu ai nevoie de o investiție foarte mare și în funcție de bugetul pe care îl deții poți opta pentru rulouri casetate acționate automat sau necasetate acționate manual.

 

Pasul 2: Crearea unui sistem de scurgere a apei

 

Când crești plante pe balcon este bine să te asiguri că în caz de accident apa nu se va infiltra în balconul vecinilor de dedesubt. De aceea, dacă balconul tău nu are deja așa ceva, este bine să-i faci o gaură de scurgere în podea, către exterior.

 

O astfel de operație se poate realiza doar cu ajutorul unui arhitect și al unui specialist în construcții și costă în funcție de complexitate sistemului de scurgere dorit. Dar la fel ca și izolarea balconului, este o investiție pe care o faci doar o dată în viață și care îți va fi utilă indiferent dacă vei continua afacerea cu plante sau nu.

 

Pasul 3: Selectarea unor plante cu potențial

 

Ca să dezvolți o afacere cu plante pe balcon trebuie să fii familiar cu trendurile din rândul crescătorilor de plante. Mai nou, se caută foarte mult cactușii și plantele suculente care din fericire sunt și foarte ușor de crescut.

 

Cel puțin la început, nu te ambiționa să crești niște plante dificile. Este bine să o iei treptat cu ce e mai simplu până ce afacerea ta prinde cheag și abia apoi să te dezvolți.

 

Pasul 4: Dezvoltarea unui website profesional

 

Poți să vinzi plante de apartament online. Caută un serviciu de curierat care să te ajute să livrezi astfel de produse și apoi creează-ți un magazin online pe care să-l folosești ca website de prezentare.

 

Odată creat, un website nișat pe plantele de apartament poate deveni în sine o afacere extraordinară. Cu timpul, mai mult ca sigur vei deveni un specialist în creșterea plantelor și există multe șanse să ajungi să câștigi și cu website-ul nu doar prin vânzarea produselor tale.