Inaltimea reala al celui mai inalt varf muntos din lume

Inaltimea reala al celui mai inalt varf muntos din lume Inaltimea reala al celui mai inalt varf muntos din lume

Muntele Everest este cel mai înalt munte din lume și de aproape 170 de ani a existat o dezbatere aprinsă despre înălțimea sa exactă.

Acum, geologii au spus că cea mai amănunțită analiză a muntelui a fost finalizată, oferindu-ne o măsurare finală. Muntele Everest este oficial mai înalt de două metri decât înregistrările oficiale anterioare.

Deci, cât de înalt face muntele? Potrivit unui raport din NPR, vârful muntelui Everest se află la 29.031,69 picioare deasupra nivelului mării. Este pentru prima dată când o măsurătoare este înregistrată și certificată de China și Nepal, cele două țări care împart muntele.

Anterior, înălțimea Everestului era înregistrată la 29.017 picioare în China și 29.028 în Nepal. Noua măsurare a crescut oficial ambele estimări anterioare.

Geologii au creditat îmbunătățiri în tehnologiile utilizate pentru măsurarea înălțimii, permițând o precizie mai mare și rezultând schimbarea măsurătorilor.

Au existat și sondaje anterioare care au arătat că muntele atinge o înălțime similară cu cea mai nouă măsurare oficială, susținând în continuare acest fapt.

Este destul de dificil să măsoare înălțimea munților și adesea ia estimări multiple care se bazează pe cunoștințe teoretice, cum ar fi nivelurile variate ale mării.

Măsurarea înălțimii muntelui implică însumarea muntelui cu un satelit care va semnala apoi cât de mult a urcat. Urmează partea dificilă: estimarea cât de departe este înălțimea înregistrată de nivelul mării. Este destul de dificil să cobori apoi până la nivelul mării cu tot echipamentul necesar.

Noua cercetare implică utilizarea mai multor abordări variate pentru a înregistra măsurarea finală. Aceste metode includeau sateliți, gravimetre și chiar trigonometrie simplă.

Oricine a urcat anterior pe Muntele Everest înainte de această nouă măsurare a înălțimii nu trebuie să-și facă griji. Urcările lor către vârf sunt încă foarte valabile!