In ce piese vintage investim sezonul acesta

In ce piese vintage investim sezonul acesta In ce piese vintage investim sezonul acesta

Folosit inițial pentru a descrie vinurile selecte, de colecție, termenul „vintage” a fost preluat ulterior de designerii vestimentari dar și de cei și de interioare, care-l folosesc astazi pentru a denumi o categorie de obiecte și accesorii ce aparțin modei pana in anii 60.

La inceputul anilor 90, mai multe staruri de la Hollywood, modele celebre și fashion icons (Christy Turlington, Kate Moss, Vanessa Paradis, Winona Ryder) au readus in fața reflectoarelor numeroase articole inspirate din deceniile trecute (haine, accesorii, incalțaminte), introducand in moda un nou curent, cel vintage.

Daca te numeri printre numeroasele pasionate de vintage, intrefete.ro te invita sa descoperi in ce piese este recomandabil sa investești anul acesta, dar și cateva idei de asortare ale pieselor ce aparțin acestui trend.

Piesele clasice, valoroase, de calitate

Atunci cand mergi sa cauți piese vintage, ai grija sa nu te alegi cu lucruri vechi și prafuite, in loc de piese stylish de calitate. Poți investi liniștita intr-o geanta Chanel dupa ce te asiguri ca este originala, dar ferește-te sa arunci banii pe un fake, chiar daca are aspect invechit. La fel, ocolește piesele foarte demodate, pe care nu vei avea la ce sa le asortezi. Daca alegi de exemplu un trenci clasic sau o rochița neagra, iți va fi foarte ușor sa le combini intre ele sau cu alte obiecte din dulapul tau și iți garantez ca vei arata superb. Daca alegi insa o bluza cu print geometric in culori tari, specific modei anilor 70, sau o fusta mini cu paiete, s-ar putea sa regreți mai tarziu investiția pentru ca nu vei ști cum și unde sa le porți.

Un singur articol vintage per ținuta

Daca nu mergi la balul Bucureștiului interbelic și nu vrei sa atragi atenția in mod negativ, in general ferește-te sa porți vintage din cap pana-n picioare. Mizeaza pe o singura piesa bine aleasa, pe care o poți transforma in piesa statement a ținutei tale.

Coafura și machiajul raman actuale

Pentru ca nu vrei sa arați ca intr-un film mut, nu asorta coafura și machiajul la ținuta vintage. E bine ca parul și machiajul sa arate actual și fresh. Accentul va cadea oricum pe haine, deci nu este nevoie de inca un punct de atracție in look-ul tau.

Alege accesorii cool

Daca nu vrei sa se creada ca te-ai costumat pentru o petrecere tematica, alege accesorii cat mai actuale. Poarta de exemplu o rochie vintage cu ghete moderne cu toc gros și bot ascuțit, o geaca biker și o geanta in tendințe.