In cat timp se vindeca un tatuaj?

In cat timp se vindeca un tatuaj? In cat timp se vindeca un tatuaj?

Este nevoie de 2-3 saptamani pentru ca un tatuaj sa se vindece complet. In acest timp, pielea ta face multe lucruri pentru a-ti vindeca tatuajul - iata la ce sa te astepti si la ce sa nu te astepti.

Un tatuaj dureaza de obicei aproximativ 1-2 saptamani pentru a arata complet vindecat, dar dureaza inca cateva saptamani pentru a fi vindecat cu adevarat la toate straturile pielii. Cronologia de vindecare poate depinde de tipul de cerneala obtinut, de stilul si dimensiunea. Diferite parti ale corpului tau au sensibilitati usor diferite si tipuri de piele, ceea ce va afecta cat de bine absorb culoarea si cat de repede se vindeca. Vindecarea completa a tuturor straturilor de piele rupta poate dura de fapt pana la 4 luni, chiar daca tatuajul tau va aparea vindecat inainte de acel moment. Procesul de vindecare variaza in functie de sistemul imunitar al persoanei, capacitatea de a lupta impotriva infectiilor si tratamentul dupa ingrijire, in special curatarea si protectia solara (vezi mai multe pe https://foxi.ro/articol/tatuaje).

Tocmai ati facut tatuaje proaspete si pare uimitor. Aveti instructiunile artistului dvs. despre ingrijire. In urmatoarele cateva saptamani, pielea dvs. va trece printr-un proces de vindecare - iata la ce va puteti astepta pe parcursul acelui proces si cum sa aiba grija de fiecare etapa. Amintiti-va doar ca toti sunt diferiti fiziologic, asa ca procesul de vindecare nu va fi la fel pentru toti, dar va fi destul de aproape. De obicei, va dura 2-3 saptamani pentru ca tatuajul tau sa se vindece complet. Inainte de a face cercetarea, alegand un salon de tatuaj de incredere, va va reduce riscul de eventuale complicatii si infectii. Retineti ca nu suntem medici si artistul dvs. nu este medic, asa ca sunati imediat medicul dvs. daca suspectati infectie.

Ziua 1: Intins, luminos si proaspat

Tatuajul tau arata la fel ca flash-ul de pe pereti cand ai intrat in magazin! Acesta este cel mai bun moment pentru a vedea cum va arata vindecat, desi putin mai luminos decat forma sa finala. Tatuajul tau este inca o rana deschisa in acest stadiu, asa ca pastreaza-l in siguranta si curata in prima zi si noapte. In primele zile, este extrem de important sa va clatiti tatuajul cu sapun antibacterian, fara parfum si apa calda de 2-3 ori pe zi. Cand faceti dus in aceasta etapa, asigurati-va ca nu va frecati tatuajul cu un prosop sau va veti agrava pielea si va perturba procesul de vindecare.

Ziua 2-6: Malos

Dupa ce v-ati termiat tatuajul si ati plecat departe de magazin, pielea dvs. probabil impinge plasma din rana deschisa. Acesta este raspunsul normal al pielii tale la cerneala ta noua. Plasma este in esenta proteina lichida care constituie 50% din sangele tau; ajuta la procesul de vindecare, ajutand la formarea cheagurilor, crustelor si miscarii altor substante prin fluxul sanguin. Cand indepartati ambalajul de pe tatuajul dvs., va exista cerneala intensa peste tot - aceasta este cerneala combinata cu celule sanguine si plasma, impinsa prin tatuajul dvs. pentru a vindeca pielea rupta.

Evitati sa faceti bai sau sa petreceti timp in cada cu apa in aceste etape de vindecare; tatuajul tau are nevoie de timp pentru a se vindeca, stand departe de piscine si germeni.

S-ar putea ca tatuajul tau sa degaje caldura - tineti mana deasupra acesteia si zona respectiva a pielii dvs. este probabil calda. Aceasta este, de asemenea, o parte a procesului de vindecare. Celulele albe din sange si plasma reactioneaza la rana deschisa - aceasta este o inflamatie naturala, o modalitate prin care organismul tau poate distruge orice agenti toxici si sa restaureze tesutul. Corpul tau face eforturi grele pentru a inchide in primul rand acel prim strat de piele, epiderma, astfel incat tatuajul sa poata trai in al doilea strat de piele, dermul. Unele persoane care au tulburari de imunitate, se lupta cu deshidratarea sau sunt predispuse la vanatai pot prezenta vanataie suplimentara in acest stadiu. Fii cu ochii pe ea, dar acest lucru nu este neobisnuit. Inca o data, pastrati-va tatuajul curat si urmati instructiunile de ingrijire ulterioara ale artistului. Pana la sfarsitul acestei etape, tatuajul tau va incepe probabil sa se spele.