Importanta zilelor libere in 2021

zile libere 2021 zile libere 2021

Exista multe motive pentru care cineva ar putea avea nevoie sa aiba timp liber de la serviciu. Acestea pot include concediile medicale, concedii de la munca pentru ingrijirea unei rude bolnave sau concediu de maternitate.

In zilele noastre, mai multi angajatori isi dau seama de avantajele de a-si lua timpul liber de la serviciu si de modul in care luarea unei pauze de la serviciu poate imbunatati, de fapt, productivitatea angajatilor lor.

Consulta calendarul cu zile libere 2021 si planifica-ti din timp concediul de vara pentru a prinde cele mai bune promotii.

Desi unii ar putea considera ca a nu face nimic este neproductiv, lipsa timpilor de nefunctionare este daunatoare pentru bunastarea noastra, deoarece timpul inactiv permite retelei noastre implicite sa inteleaga ceea ce am experimentat sau invatat recent. - Leonard Mlodinow in cartea sa Elastic despre luarea timpului liber de la serviciu.

Studii recente au aratat ca 43% dintre angajatii din Marea Britanie ar lua un an sabat pentru a-si imbunatati sanatatea mintala, in timp ce 32% ar merge in concedii pentru a-si imbunatati sanatatea fizica. Puteti gasi mai multe informatii despre gestionarea sanatatii mintale la locul de munca pe site-ul nostru.

Luarea pauzelor in cariera devine din ce in ce mai populara, in timp ce studiile au sugerat ca 75% dintre respondentii nu cred ca au o indemnizatie generoasa de vacanta, dar de ce este atat de important timpul liber de la serviciu?

Avantajele luarii timpului liber de la serviciu:

Fericirea angajatilor

A avea timp liber de la munca le permite angajatilor sa se concentreze asupra vietii lor in afara muncii stiind la ce concediu anual aveti dreptul va va permite sa va planificati pauzele si sa va organizati timpul departe de munca.

Luarea timpului liber de la locul de munca ii va oferi, de asemenea, angajatilor spatiu pentru a revigora si a se bucura de timp departe de mediul lor de lucru. O pauza ar putea imbunatati, de asemenea, respectul fata de conducere in randul personalului, daca se simte incurajat sa-si epuizeze indemnizatia de concediu sau concediu anual.

Claritate mentala

Luarea unui timp liber de la serviciu le va permite angajatilor sa isi concentreze atentia asupra altor lucruri, cum ar fi familia, prietenii, un hobby sau chiar doar sa se relaxeze pur si simplu pe canapea si sa nu faca nimic.

Oricum ar fi, a avea ceva timp departe de a fi in "modul de lucru" le permite angajatilor sa se intoarca la munca reimprospatati cu claritate mentala. La scoala, profesorii va vor spune sa faceti o pauza, astfel incat sa puteti obtine claritate mentala dupa ce ati scris un eseu inainte de a-l citi corect - aceeasi regula se aplica si in cazul muncii.

Un echilibru mai bun dintre munca si viata

Incurajarea angajatilor sa-si ia un timp liber va ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos intre munca si viata si la evitarea stresului si epuizarilor legate de munca.

Luarea timpului liber de la serviciu va va permite nu numai sa fiti mai productivi si mai concentrati la locul de munca, ci si sa petreceti mai mult timp cu cei dragi si sa cresteti fericirea.