Importanta unei zi de concediu

  • Joi, 21 Ianuarie 2021
  • Diverse
  • Publicat de
Concediu fara plata Concediu fara plata

Cea mai importanta recomandare pentru o zi de concediu sa faceti lucruri care te fac sa te simti mai bine. Iar daca ato consumat toate zilele de concediu va simtiti epuizat si nu mai dati randament la munca incercati sa va luati o zi libera din concediu fara plata.

In ziua ta de sanatate mintala, concentreaza-te complet asupra ta. Nu este o zi pentru a va pune la curent cu rufele, e-mailurile sau pentru a va curata casa sau chiar pentru a face comisioane. Proiecteaza-ti ziua de sanatate mintala complet pentru tine.

Daca iti place sa sa citesti o carte, sa urmaresti un film, atunci fa acele lucruri. Daca aveti de gand sa va luati o zi libera de la serviciu, faceti cont de fiecare minut. Scopul este de a reduce emotiile negative, cum ar fi stresul si coplesirea.

Desigur, daca spalarea rufelor sau curatarea este terapeutica pentru dvs., fie din cauza corvoadei propriu-zise, ​​fie a sentimentului de a indeplini o sarcina atunci dati-va singur! Doar asigurati-va ca orice faceti va face sa va simtiti mai confortabil si relaxat. Pentru unii oameni, asta ar putea insemna sa faci un puzzle sau un lego. Pentru altii, ar putea insemna spalarea cazii.

Ofera-ti creierului o pauza si fa activitati care iti plac. Finalizarea activitatilor distractive va va ajuta sa va relaxati si sa va reamintesc ce simtiti sa aveti grija de voi insiva si de toti ceilalti tot timpul.

Zilele de sanatate mintala pot fi, de asemenea, un moment excelent pentru a practica ingrijirea de sine, indiferent daca asta inseamna sa faci o rutina de ingrijire a pielii in 12 pasi sau sa mergi la un jogging in parcul tau preferat. Poate insemna, de asemenea, sa stati toata ziua in pat, urmarind Netflix si mancand cereale. Ingrijirea de sine arata diferit pentru toata lumea.

Petreceti-va ziua de sanatate mintala facand lucruri despre care stiti ca sunt benefice pentru sanatatea mentala si fizica. Nu trebuie sa invatati cum sa tricotati sau sa obtineti un facial daca nu sunteti sigur daca va va face sa va simtiti mai bine. incercati sa faceti o lista de activitati care sa va aduca bucurie si sa va ridice spiritul. Consultati-l daca aveti nevoie de inspiratie.

Daca vedeti deja un terapeut si simtiti ca ati beneficia de o sesiune suplimentara in timpul zilei de sanatate mintala, sunati-l si intrebati daca au un slot disponibil pentru o sesiune personala sau virtuala.

Exista, de asemenea, servicii gratuite de consiliere online, cum ar fi 7 Cupe , care va permite sa va conectati prin mesaj text la un voluntar instruit pentru a primi sprijin emotional. Nu trebuie sa treci printr-o perioada grea singur.

La inceput ar putea fi ciudat sa faci lucruri cum ar fi sa faci un masaj sau sa stai in parc intr-o zi pe care altfel ai lucra. Dar aceste activitati va pot ajuta sa va simtiti mai bine.

Important este sa faci ceea ce te face sa te simti bine, nu ceea ce crezi ca ar trebui sa faci. Odata ce ati luat prima zi de sanatate mintala, va fi mai usor sa le luati in viitor si sa nu va simtiti vinovati.

Scopul nu este sa iesi din munca; este sa-ti vindeci mintea, astfel incat sa te poti intoarce simtindu-te mai relaxat, pozitiv si pregatit pentru o zi productiva. Zilele de sanatate mintala sunt necesare pentru angajati sanatosi, fericiti si pentru un loc de munca mai bun in general.