Importanta sportului pentru copii, ce spun specialistii

  • Vineri, 13 Decembrie 2019
  • Sport
Importanta sportului pentru copii, ce spun specialistii Importanta sportului pentru copii, ce spun specialistii

Sportul are beneficii importante pentru copii si le imbunatateste viata, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Acesta este motivul pentru care este important sa incepeti sa generati obiceiul de a practica exercitii fizice inca din copilarie. Dar este, de asemenea, esential sa luam in considerare faptul ca trupul si mintea au nevoi diferite la fiecare varsta.

In continuare, va spunem de ce este bine ca cei mici sa practice exercitii fizice din copilarie, si ce sporturi ii puteti incuraja sa practice in functie de varsta lor.

De ce este bine sa joci sport in copilarie

Jocurile sportive sunt benefice la orice varsta, deci este necesar sa incepeti sa insuflati obiceiuri sanatoase pentru copii, de cand sunt tineri. In acest fel, cand ajung la maturitate, ei vor fi asimilat exercitiul ca parte a vietii lor cotidiene. In plus, vor avea un hobby care va fi foarte pozitiv pentru dezvoltarea lor personala.

Sportul ofera copiilor multe avantaje: ii ajuta sa ramana apti fizic, sa se adapteze la rutine, sa le imbunatateasca coordonarea, rezistenta si forta, puterea, sanatatea, previne obezitatea in copilarie, imbunatateste stima de sine. Ii ajuta sa se cunoasca mai bine pe ei insisi si trupurile lor, ii invata sa isi sporeasca abilitatile si sa-si accepte limitele.

De asemenea, ii ajuta sa socializeze, sa coopereze intr-un grup, sa doarma mai bine, si le ofera un hobby sanatos, care ii ajuta sa-si petreaca timpul liber intr-un mod sanatos, ceea ce este important inainte de adolescenta, pentru a preveni abaterile sau abuzul de practici sedentare, cum ar fi vizionarea de Tv sau jocurile video. 

Trupul fiintei umane se schimba odata cu trecerea timpului si pe masura ce se dezvolta. Prin urmare, caracteristicile fizice la fiecare varsta sunt diferite. Corpul copiilor mici nu este inca format, dar este in plina faza de crestere. Practica obisnuita a unei activitati favorizeaza buna dezvoltare fizica si mentala a copiilor.

Este important ca principala modalitate de abordare a copiilor la sport este prin joc. De asemenea, este important sa alegem cele mai potrivite activitati fizice la nivelul lor de dezvoltare, nevoile specifice ale varstei date si abilitatile fiecarei etape de crestere