Implantul dentar

Implant dentar Implant dentar
Ce este un implant dentar?

 

Un implant dentar este o radacina artificiala in general fabricata din materiale metalice(Titan, zirconiu, etc.). Majoritatea implanturilor sunt fabricate din Titandatorita biocompatibilitatii excelente de care a dat dovada de-a lungultimpului.

 

Rolul acestuia este acela de a servi drept suport pentru o coroana dentara sau o

proteza dentara.

 

Implantul dentar nu reda integral functionalitatea ulterioara a dintelui natural, pentruacest lucru este necesara etapa urmatoare: fixarea pe implant a unei coroane dentare.

 

Când este necesar implantul dentar?

 

Implanturile dentare se recomanda doar dupa depasirea varstei de 17-18 ani, deoarece pana laaceasta varsta oasele, incusiv oasele maxilare, sunt intr-un stadiu de dezvoltare continuu.Implanturile sunt necesare cand pacientul, din diferite motive, sufera pierdereaunuia sau mai multor dinti. Asfel, utilizarea implanturilor dentare permiterefacerea functionalitatii si esteticii dento-faciale.

 

Etapele pentru realizarea unui implant dentar

 

           ·       Prima etapa este consultatia. In aceasta etapa mediculimplantolog analizeaza starea pacientului si decide daca acesta este eligibilsau nu pentru implanturi, dupa care urmeaza o serie de analize si radiografiidentare.

 

          ·       Dupa analizarea cu atentie a radiografiilor dentare medicul stomatologdecide eligibilitatea pacientului, tipul de implant si tratament

 

          ·       Anestezia – in general se utilizeaza anestezie locala

 

          ·       Pregatirea gingiei, si perforarea osului

          ·       Inserarea implantului in testul osos

          ·       Acoperirea implantului cu un bont de acoperire

          ·       Sutura plagii

          ·       Firele se indeparteaza dupa 7-10 zile de la operatie

          ·       Se asteapta intre 3-9 luni ca implantul sa se integreze in os

          ·       Atasarea unui bont de vindecare

          ·       Realizarea unei coroane dentare pentru refacerea functionalitatiisi esteticii dento-faciale.

 

Cauzele care pot duce la esec:

 

Rata de succes a unui implant este departe de a fi 100 %, iar cauzelesunt multiple.

 

O principala cauza ar fi igiena dentara post operatorie precara. Aceastatrebuie sa fie impecabila, pentru a nu permite bacteriilor sa se infiltreze inzona implantului.

 

Tipul de material ales. Materialul cu cea mai buna biocompatibilitateeste titanul, iar noi la clinica EB Dent utilizam doar implanturi din titan careasigura o integrare lina si fara durere.

 

 

Experienta medicului joaca un rol important in evolutiaintegrarii implantului. La clinica EB Dent va asiguram ca medicii nostri au oexperienta ridicata in implantologie si gestionarea tratamentului post implantologic.