Implant dentar pentru dinti ficsi

implant dentar implant dentar

Implantul dentar reprezinta solutia ideala pentru restaurea unuia sau mai multor dinti lipsa. Daca va lipsesc dinti sau tocmai ati aflat ca aveti nevoie de una sau mai multe extractii dentare pentru a va salva sanatatea orala, atunci implantul dentar este metoda ideala pentru recapatarea sanatoasa si rapida a zambetului dumneavoastra, intr-un mod cat mai aproape de natural. Mai jos veti afla ce trebuie sa stiti atunci cand doriti sa beneficiati de restaurarea dintilor lipsa cu implanturi dentare. 

Cum se inlocuiesc dintii lipsa cu implanturi dentare?

Reabilitarile orale cu implanturi dentare constau din unul sau mai multe suruburi speciale care inlocuiesc radacina dintilor lipsa si pe care se fixeaza ulterior o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza dentara fixa, acestea fiind legate prin niste conectori denumiti bonturi protetice pe care se cimenteaza sau insurubeaza lucrarile dentare. Astfel, implanturile dentare inlocuiesc intr-un mod unic atat portiunea de radacina cat si coroana dentara si sunt pozitionate in interiorul osului intocmai ca radacinile dintilor naturali. Acest aspect este ceea ce face ca implanturile dentare sa fie atat de populare fata de celelalte optiuni traditionale de inlocuire a dintilor, cum ar fi protezele dentare mobile sau puntile dentare clasice.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Implanturile dentare se folosesc de obicei in urma extractiilor dentare sau a pierderii dintilor, reprezentand cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa, acestea osteointegrandu-se in osul maxilarului si/sau mandibulei pentru a imita radacina dintilor naturali. Acest tip de restaurari pe implanturi permit un sprijin real si solid pentru masticatie, astfel incat, pacientii care aleg reabilitarile orale cu implanturi dentare pot sa manance si sa se bucure din nou de alimentele lor preferate, intr-un timo destul de scurt.

 

Avand in vedere ca implanturile dentare sunt integrate perfect in osul maxilarului si/sau mandibulei, acestea ajuta la stimularea celulelor de crestere din os si la pastrarea sanatatii si volumului osului din maxilare. Astfel, atat timp cat osul este sanatos, se poate mentine aceeasi forma a fetei chiar si la varste inaintate, cand alte persoane, din pacate, sufera de modificari importante ale fizionomiei datorate solutiilor traditionale de inlocuire a dintilor lipsa, cum ar fi traditionala proteza mobila sau placa dentara.

Un alt mare avantaj al restaurarilor dentare cu implanturi este ca, desi se comporta ca niste dinti adevarati, acestea nu sunt sensibile la bacterii, prin urmare scapati definitiv de potentialele carii nedorite.

 

Fata de solutiile traditionale invechite de inlocuire ale dintilor lipsa, care necesita schimbare la fiecare aproxtimativ 7 ani, implanturile dentare ofera o solutie sigura pe termen lung si destul de rar trebuie sa fie inlocuite, din motive obiective, care nu tin neaparat de calitatea implanturilor, ci mai degraba de situatia pacientului.

 

Implantul dentar are riscuri?

Precum in orice interventie chirurgicala, pot exista uneori si anumite  riscuri si potentiale complicatii pentru pacient sau pentru succesul tratamentului de reabilitare dentara cu implant. Toturi, o planificare atenta, riguroasa si precisa a tratamentului este foarte importanta pentru a va asigura ca o persoana este suficient de sanatoasa pentru a fi supusa unei interventii chirurgicale si pentru a se vindeca rapid. Astfel, ca in orice alt tip de interventie chirurgicala, tulburarile de sangerare, infectiile, diferitele alergii, afectiunile medicale existente si medicatia, au nevoie de o revizuire riguroasa inainte de a continua tratamentul cu implanturi dentare.

Statisticile arata toturi ca rata de succes  a tratamentului cu implant dentar este foarte mare si, de obicei, esecurile apar in cazul foarte putin probabil al unor infectii, fracturari sau supraincarcari a implanturilor dentare, sau in cazul deteriorarii zonei inconjuratoare sau pozitionarii deficitare a implantului, ori a calitatii slabe a oaselor in care sunt inserate implanturile. Daca apelati totusi la un specialist cu experienta vasta in implantologie dentara, aceste riscuri ale implantului dentar pot fi evitate inca de la inceput.

Cat costa un implant dentar?

Pretul implanturilor dentare difera in functie de tip, de materialele din care sunt realizate, dar mai ales  n functie de experienta medicului implantolog, a aparaturii si tehnologiilor utilizate in procesul de restaurare a dintilor lipsa cu lucrari protetice fixe pe implanturi.