Impactul pozitiv al aplicațiilor digitale asupra dezvoltării cognitive a copiilor

Impactul pozitiv al aplicațiilor digitale asupra dezvoltării cognitive a copiilor Impactul pozitiv al aplicațiilor digitale asupra dezvoltării cognitive a copiilor

            Copiii prezentului sunt din ce în ce mai interesați de lumea tehnicii, lucru perfect normal dacă e să aruncăm o privire asupra demonstrațiilor și rezultatelor fulminante din domeniul științific. Vrem, nu vrem, cei mici au din ce în ce mai des înclinații spre aplicații digitale versus metode clasice de predare și de învățare. Ceea ce, după o anumită vârstă, reprezintă un beneficiu clar.

            Prin urmare, în acest articol o să aruncăm o privire de ansamblu asupra avantajelor clare ale aplicațiilor digitale asupra dezvoltării cognitive ale copiilor, lucru deloc de neglijat de către părinți sau educatori.

1.        Aplicațiile digitale sunt mult mai actuale

            Deși nicio tehnică nu a reușit să detroneze cartea, lucru de fapt îmbucurător, cei mici par să fie mult mai ușor de convins să învețe de pe un dispozitiv tehnic decât de pe unul rudimentar. Primul avantaj clar este faptul că aplicațiile digitale sunt actualizate la zi, țin pasul cu tendințele și au mecanisme de funcționare care îi apropie pe copii de tot ce înseamnă progres.

2.   2.       Aplicațiile digitale permit dezvoltarea logicii

       Un exemplu pertinent aici este utilizarea kiturilor robotice pentru copii care le permite să învețe conexiuni logice, să vadă aplicarea legii de cauză - efect în timp real, pe exemple complete. Un robot educativ pentru copii poate fi un bun start pentru dezvoltarea armonioasă a celui mic, oferindu-i acces spre lumea tehnologică modernă.

3.      Echipamentele tehnologice cu aplicații digitale integrate sunt un suport comod pentru orice profesor

            Din ce în ce mai des auzim îndemnul de a înlocui creta clasică cu instrumentele virtuale de predare și adevărul e că se cere o modernizare a persuasiunii pedagogice, pentru că cei mici sunt dornici de tehnici și tendințe noi, iar pentru a le capta atenția acum se cer eforturi duble sau chiar triple.

4.        Aplicațiile digitale sunt distractive

          Peter Gray menționează în cartea „Liber să înveți” că anume jocul liber, lipsit de reguli impuse de un adult, este cheia unei educații prodigioase. Aplicațiile digitale pot înlocui acele reguli, transformând educația, un proces meticulos și deloc ușor, în ceva cu adevărat captivant, ceea ce detensionează starea dintr-o sală de clasă.

          Vrei să găsești tot ce îți trebuie pentru o predare diversificată? Să observi cum lecțiile tale pot deveni chiar distractive? Alege echipamente cu aplicații digitale de pe Editura Diana, un magazin online pentru oameni care vor să educe în spirit creativ.

Editura Diana - educație modernă pentru copii creativi