Impactul optimizării SEO asupra site-urilor internaționale

  • Sâmbătă, 24 Iunie 2023
  • Internet
  • Publicat de
Impactul optimizării SEO asupra site-urilor internaționale Impactul optimizării SEO asupra site-urilor internaționale

Dacă ai accesat acest articol, înseamnă că ești nerăbdător/oare să afli ce rezultate aduce optimizarea pentru motoarele de căutare în lume. Da, într-adevăr este o adevărată provocare să faci față tuturor tendințelor în materie de digital marketing și SEO în România, dar cu atât mai mult pe o piață străină, unde promovarea online a afacerilor depinde direct de trăsăturile culturale și obiceiurile utilizatorilor. Pe lângă faptul că motoarele de căutare utilizate diferă de la un continent la altul, necesitățile utilizatorilor se schimbă și ele rapid. Tocmai de aceea, atingerea rezultatelor dorite necesită o cu totul altă abordare, precum și crearea de strategii de promovare online bine gândite și structurate. În această direcție, ne concentrăm forțele pentru a aduce site-urile clienților noștri pe poziții de top în Google, Yandex și Bing.

Curiozitate: Europa deține o piață digitală imensă, unde afacerile se dezvoltă cu viteza luminii datorită promovării site-urilor pe online. Cu toate acestea, tehnicile și logica optimizării SEO în Europa (altfel spus, firul roșu al strategiilor) nu diferă considerabil de cele utilizate, de exemplu, în țările asiatice. Acestea sunt adaptate, întâi de toate, la nevoile schimbătoare ale internauților și, bineînțeles, la evoluția tehnologiilor informaționale.

Vei afla pașii pe care îi avem parcurs ca să ajungem la cele mai bune rezultate în promovarea website-urilor internaționale. Fii gata să faci notițe pentru că te așteaptă multe informații interesante!

Tendința de a face cumpărături online a apărut din senin, datorită necesității utilizatorilor de a procura anumite produse fără a ieși din casă. Tocmai de aceea boom-ul global al e-shopping-ului dictează și astăzi direcția strategiilor de optimizare SEO a magazinelor online care aduc un număr mare de clienți și, respectiv, venituri considerabile. Care-s cererile cumpărătorilor poate fi descoperit cu ajutorul unor statistici simple, care ne arată căutările acestora pe anumite cuvinte și fraze cheie legate de produse căutate. De exemplu, introducând aici cuvântul-cheie ce te interesează: searchvolume.io, poți afla ușor numărul de căutări și rata de solicitare a acestuia.

Așadar, iată care sunt pașii pe care îi avem de făcut pentru a optimiza un magazin online care vinde la nivel internațional:

Pasul I

Avem de verificat factori tehnici și funcționali (prezența erorilor în pagini, viteza de operare a site-ului, numărul de accesări etc.) care joacă un rol important în corectitudinea site-ului;

Avem de analizat poziționarea pe cuvinte-cheie, inclusiv și cea a concurenților;

Avem de stabilit poziția paginii Web în Google, Yahoo și Bing.

Pasul  II

Avem de întocmit o listă de cuvinte-cheie puternice pe nișă și relevante pentru site;

Avem de  făcut optimizări SEO On-Page și anume:

Avem de efectuat o analiză a căutărilor pe baza cuvintelor-cheie alese.

Avem de modificat meta etichetele (titluri și descrieri);

>Avem de îmbunătățit arhitectura site-ului, creând link-uri interne între paginile site-ului;

Avem de restructurat descrierile produselor și de le optimizat cu un număr potrivit de  cuvinte-cheie;

Avem de optimizat URL-urile interne, imaginile și ALT textele.

Avem de făcut optimizări SEO Off-Page și anume:

Avem de creat o strategie de link-building de calitate;

Avem de implementat această strategie prin scrierea articolelor și anunțurilor, ele fiind publicate ulterior pe site-uri de nișă, forumuri și alte directorii importante.

Trebuie să reții un lucru foarte important: valoarea unui cuvânt-cheie niciodată nu trebuie subestimată, deoarece acesta este calea dreaptă și sigură prin care clientul bate la ușa afacerii tale. În optimizarea site-urulor clientelei noastre am ales mereu cuvintele și frazele cheie competitive în nișa respectivă care le-au adus poziționări bune în motoarele de căutare. La fel, am acordat deosebită atenție și numărului de accesări organice, acesta a crescut cu 20 de ori în comparație cu perioada pasivă a site-ului. Atragerea publicului țintă potrivit a fost o misiune destul de simplă, luând în considerare obiceiurile de căutare și dorințele acestuia.

Misiunea de bază a oricărei afaceri online este să ajungă cât mai aproape de clienții săi ca aceștia să achiziționeze produse și, astfel, să revină. Tocmai de aceea promovarea eficientă pentru motoarele de căutare este aici să-ți aducă ceea ce-ți dorești, iar cifrele îți demonstrează acest fapt.

Urmând acești pași simplu am adus peste 300 de site-uri în top. Acestea au ajuns chiar pe primele 5 poziții din Google, reușind astfel să se ridice la nivelul concurenților săi de pe piață. Datorită acestor poziționări, site-urile s-au bucurat de rata înaltă de vizibilitate în online, sporindu-și astfel și numărul de conversii. Un linkbuilding de calitate realizat de echipa SEOLITTE a mărit și autoritatea paginii cu câteva zeci de puncte în nișa sa de activitate. E un rezultat mai mult decât satisfăcător, nu-i așa?

Nimic nu este imposibil atunci când profesionalismul este aliatul nostru în atingerea scopurilor mărețe, dar realiste. Acest articol a avut misiunea să-ți arate că suntem responsabili în ceea ce facem și ne asumăm munca în cel mai serios mod. Fiind un domeniu solicitat în lumea digitală, optimizarea SEO a site-urilor este o soluție ideală pentru orice afacere, iar echipa SEOLITTE este aici să te ajute în creșterea acesteia într-un mod organic și rapid.

Te-au convins cifrele noastre? Atunci contactează-ne pe numărul de telefon +40 720 625 788 (România) sau + 373 69 809 235 (Republica Moldova) și spune-ne despre ce site este vorba, iar noi îți oferim consultanță și mentenanță în materie de promovare și optimizare!